TÉMA

Březová nad Svitavou

O Velikonocích se uzavře část silnice ze Svitav do Brna. Kamiony čeká 130kilometrová objížďka

Oprava odvodňovacího potrubí na silnici I/43 na pomezí Jihomoravského a Pardubického kraje od čtvrtka do neděle omezí dopravu. Silnice je u obce Rozhraní a Brněnec úplně uzavřená, což pocítí především řidiči vozidel nad 7,5 tuny. V obou směrech musí využít cestu přes Nové Město na Moravě, Žďár nad Sázavou, Ždírec nad Doubravou a Vendolí. Objížďka pro nákladní auta měří přes 130 kilometrů.
1. 4. 2021|

Výtluky na silnicích na Svitavsku způsobily už několik nehod. Silničáři se hájí, že „dělají, co mohou“

Problémy dělá řidičům stav silnic první třídy od Vysokého Mýta do Svitav a kolem Březové nad Svitavou. Výtluky tam za poslední týden zavinily patnáct dopravních nehod. Policisté vyzvali správu silnic k opravě vozovky. Postup silničářů se jim ale zdá pomalý.
6. 2. 2021|

Za březnovou srážku brněnských vlaků mohla chyba strojvedoucího. Rozjel se na červenou

Drážní inspekce uzavřela vyšetřování srážky dvou příměstských vlaků, ke které došlo loni v březnu v Brně. Podle dokumentu, který má Česká televize k dispozici, udělal klíčovou chybu strojvedoucí, který se rozjel na červenou. Předpisy ale porušil i výpravčí; krátce před odjezdem vlaku totiž rozsvítil zelené světlo a o jeho zrušení nikoho neinformoval.
28. 2. 2020Aktualizováno28. 2. 2020, 11:01|

Boskovická přehrada by mohla pitnou vodou v budoucnu zásobovat i Brno. Ve Víru a Březové je jí málo

Brno by mohlo mít další zdroj pitné vody. Podle ministra zemědělství Miroslava Tomana (za ČSSD) by se jím mohla stát vodní nádrž Boskovice. Ta v současné době prochází úpravami a modernizací, která bude stát víc než 150 milionů korun. Vláda schválila také rekonstrukci přivaděče Vírského vodovodu v lokalitě Drásov za 80 milionů.
16. 1. 2020|

Sucho může ohrozit zásobování Brna pitnou vodou. V Březové a Víru je jí málo

V Brněnské vodárenské soustavě existuje reálné riziko ohrožení zásobování pitnou vodou v případě, že bude pokračovat sucho. Vodárny a kanalizace proto na základě nepříznivé situace a pesimistického výhledu loni na podzim nastartovaly adaptační program „SUCHO v BVK“. Jeho součástí je řada projektů, které mají zajistit zásobování pitnou vodou.
11. 9. 2019|

Voda v Brně je cítit chlorem silněji než jindy. Vodárny použily kvůli havárii jinou dezinfekci

Brněnské vodárny a kanalizace musely kvůli havárii na přivaděči z Březové nad Svitavou změnit druh dezinfekce asi pro čtvrtinu odběratel města. Obyvatelé ale podle vodáren nemusejí mít obavy, kvalita vody je v souladu s vyhláškou ministerstva zdravotnictví.
6. 2. 2019|