TÉMA

GE Money Bank

Akcionáři Monety schválili spojení s bankovní částí PPF

Akcionáři Moneta Money Bank schválili její spojení s bankovní částí PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky). Banka navýší základní kapitál pro financování transakce, řekla její mluvčí Zuzana Filipová. Valná hromada schválila také vyplacení dividend z minulých let 1,53 miliardy korun, což odpovídá třem korunám na akcii.
20. 12. 2021|

Audit návrhu plánu PPF spojit Monetu s jejími finančními firmami je hotový, nyní se domlouvají na ceně

Hloubková kontrola návrhu plánu skupiny PPF spojit Monetu Money Bank s jejími bankovními firmami, tedy s Air Bank, česko‑slovenskou částí splátkové firmy Home Credit a se start-upem Benxy, je hotová. Moneta a PPF nyní pracují na dohodě o ceně, za kterou se sloučení uskuteční. Tento návrh v následujících týdnech předloží akcionářům Monety na mimořádné valné hromadě. V Byznysu ČT24 to řekl ředitel Monety Tomáš Spurný.
28. 4. 2021Aktualizováno28. 4. 2021, 22:30|

Moneta se loni vrátila k růstu zisku. Dividenda by mohla přesáhnout šest korun na akcii

Monetě Money Bank loni vzrostl konsolidovaný čistý zisk o 7,1 procenta na 4,2 miliardy korun. Provozní výnosy klesly o 1,7 procenta na 10,2 miliardy korun. Vedení banky plánuje navrhnout dividendu 6,15 koruny na akcii. V minulých letech ovšem byla vyšší, za předchozí rok si akcionáři přišli na osm korun na akcii před zdaněním a o rok dřív banka vyplatila necelých deset korun na akcii.
6. 2. 2019Aktualizováno6. 2. 2019, 11:44|