TÉMA

Souš

Sníh roztál, silnice u přehrady Souš zůstává zavřená. Ještě by mohl napadnout, obávají se silničáři

Silnice, která vede kolem přehrady Souš v Jizerských horách, zůstává zavřená. Liberečtí krajští silničáři ji zavírají vždy, když nasněží – kvůli ochraně pitné vody ji nemohou v zimě udržovat. Nyní už jsou sněhu jen nepatrné zbytky, přesto zůstává nad Desnou spuštěná závora, která brání průjezdu. Silničáři to vysvětlují předpovědí počasí, podle níž by ještě mohlo nasněžit. Pro řidiče to znamená, že když jedou třeba z Tanvaldu nebo Harrachova do Hejnic či Frýdlantu, výrazně si zajedou. Horskou silnici využívají turisté, ale i lidé, kteří jezdí do práce či za příbuznými.
21. 3. 2024|

Na Karlovarsku sjel ze silnice autobus s dětmi. Ledovka komplikuje dopravu

V Česku se v noci na pondělí a ráno tvořila ledovka a ve vyšších polohách napadl další sníh. U Horní Blatné na Karlovarsku zasahovali hasiči u dopravní nehody autobusu, který se zadními koly dostal mimo vozovku. Cestovalo v něm šest dětí. Nehoda se obešla bez zranění. Policisté řešili několik drobných nehod i v Ústeckém kraji. Silničáři vyslali do terénu desítky posypových vozů, další větší problémy nezaznamenali.
21. 11. 2022|
Počasí

Česko má za sebou mrazivou noc. Na Šumavě naměřili minus 33,3 stupně Celsia

Na šumavské Jezerní slati poblíž Kvildy na Prachaticku klesla v noci na úterý teplota na minus 33,3 stupně Celsia. Jedná se o historicky nejnižší teplotu v daném místě pro tento den. Na žádné jiné stanici s délkou měření 30 a více let ale teplotní rekord pro pátý únorový den nepadl. Přesto se teploty dostaly hluboko pod bod mrazu i v dalších krajích.
5. 2. 2019|