TÉMA

Jezero Milada

Rozvoj u jezera Most zarazilo majetkoprávní vypořádání

Město Most zatím nemůže pokračovat v rozvoji zázemí u stejnojmenného jezera. Důvodem je, že státní podnik Diamo, který je vlastníkem tamních pozemků, s městem zahájil majetkoprávní vyrovnání. V rámci něj připravuje soupis majetku a jeho hodnoty. Jezero Most vzniklo rekultivací bývalého hnědouhelného dolu. Zablokované budování infrastruktury a zázemí kolem jezera je pro mosteckou radnici komplikací, mimo jiné s plánovaným využitím pro turismus či olympijský festival.
19. 4. 2024|

Hasiči se blíží k likvidaci požáru v Českém Švýcarsku. Zásah komplikuje počasí a nedostatek deště

V Národním parku České Švýcarsko nadále zasahuje na tisíc hasičů. Požářiště se už podle jejich ředitele Vladimíra Vlčka podařilo zmenšit na zhruba 398 hektarů. Stále se ale rozhořívají ohniska například u Pravčické brány, nebo na vrchu Bouřňák. Jedno ze skrytých ohnisek se ráno rozhořelo i v oblasti nad Hřenskem. Nyní je již pod kontrolou. Na letiště Vodochody kolem poledne znovu dorazila letadla Canadair z Itálie, která pomáhala hasit požár před týdnem.
5. 8. 2022Aktualizováno5. 8. 2022, 20:04|

Dvě severočeská jezera Most a Milada mají nejasnou budoucnost, města váhají s převzetím

Otazníky visí nad budoucností dvou výjimečných jezer na severu Čech, která vznikla zatopením hnědouhelných dolů. Obě si měla podle původních plánů už před lety převzít od státu města. Jenomže váhají, je to pro ně příliš drahé.
5. 6. 2022|

Unikátnímu jezeru Milada se rýsuje nová budoucnost. Stát tady chce investovat

Pro jezero Milada poblíž Ústí nad Labem se rýsuje nová budoucnost. Stát se několik let snažil předat zatopený hnědouhelný důl okolním městům, ale bez úspěchu. Ministerstvo průmyslu a obchodu teď však navrhlo, že si oblast nechá a bude v ní investovat. I kvůli opakovanému suchu by se mělo jezero stát součástí rozsáhlé zásobárny vody.
4. 2. 2019|