TÉMA

Nový Bydžov

Radnice bojují proti vizuálnímu smogu. V Praze naopak chystají zmírnění vyhlášky, která reklamu reguluje

Stále více měst a obcí bojuje s venkovní reklamou. Radnice ale mohou narazit na stávající legislativu. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) už kvůli omezování reklamy vede správní řízení s Prahou. Metropole na to reaguje tím, že chystá zmírnění současné vyhlášky.
26. 1. 2024|

V Česku se rozlévají řeky. Na třetím stupni je Labe v Děčíně i Vltava v Českém Krumlově

Hladina Vltavy v Českém Krumlově ve čtvrtek stoupla na třetí stupeň povodňové aktivity. Meteorologové očekávají, že voda bude opadávat jen pomalu, výrazně přibýt by jí však již nemělo. Pozdě večer na třetí stupeň vystoupalo i Labe v Děčíně. Výstrahy na povodně platí do odvolání pro většinu území Čech i pro části Moravy a Slezska.
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 23:13|

Likvidace požáru haly u Nového Bydžova pokračuje, část objektu se začala bortit

Likvidace požáru haly v zemědělském areálu v obci Prasek nedaleko Nového Bydžova na Královéhradecku bude pokračovat i ve středu. Při nočním vyskladňování balíků slámy z objektu se začala bortit část konstrukce poškozená požárem. Přivolaný statik potvrdil, že stav haly je špatný a hrozí její zhroucení, informovali ráno hasiči. Požár byl oznámen v úterý okolo 13:15, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Požár lokalizovali v úterý okolo 16:30 a večer uvedli, že odhadovaná škoda je okolo pěti milionů korun.
8. 11. 2023|

Silné bouřky na východě Čech lámaly stromy, zaplavovaly sklepy či ulice

Silné bouřky v noci na pondělí v Královéhradeckém kraji působily škody hlavně v Novém Bydžově, Jaroměři a Náchodě a v okolí těchto měst. Hasiči odstraňovali spadlé stromy a čerpali vodu ze zatopených prostor. Na Náchodsku zastavil sesuv půdy nákladní vlak, nikomu se nic nestalo, informovala ráno mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. První telefonáty v souvislosti se silnými bouřkami začalo dostávat krajské operační a informační středisko hasičů před půl druhou ráno.
14. 8. 2023Aktualizováno14. 8. 2023, 10:10|

Řidiči sanitek vysoudili odměny za práci během covidu

Pro řidiče sanitek z Nového Bydžova, kterým loni odmítla majitelka firmy vyplatit odměny od státu za ztíženou práci při covidové pandemii, nyní končí spor úspěšně. Podnikatelka Dana Vojtěchová u soudu nepravomocně prohrála. Neodvolala se a peníze teď řidičům v plné výši doplatila.
2. 8. 2022|

Firma musí doplatit covidovou odměnu řidiči sanitky, rozhodl nepravomocně soud

Řidiči sanitek z Nového Bydžova, kterým vloni v létě odmítla majitelka firmy vyplatit odměny od státu za ztíženou práci během covidové pandemie, zaznamenali úspěch. Okresní soud v Hradci Králové dal zapravdu žalobě prvního z nich a firmě nepravomocně přikázal doplatit mu odměnu v plné výši.
29. 4. 2022|

Majitelka zdravotní dopravy Vojtěchová stále odmítá plně kompenzovat řidiče sanitek penězi od státu

Někteří zdravotníci stále čekají na slíbené covidové odměny. O těch rozhodlo ministerstvo zdravotnictví a stát je provozovatelům vyplácí. Jenže třeba řidiči sanitek z Nového Bydžova mají slíbenou jen část. Majitelka přepravní firmy se k tomu ve středu pro Českou televizi vyjádřila, někteří řidiči zvažují výpověď. Ministerstvo jednání firmy nepovažuje za férové, podle úřadu ale nejde o porušení předpisů.
16. 6. 2021|

Zaměstnavatelka odmítla proplatit covidový bonus řidičům sanitek. Po natáčení s ČT dostal jeden z nich výpověď

Někteří řidiči sanitek z Nového Bydžova nedostali odměny slíbené státem. Za nasazení při epidemii jim 75 tisíc korun přitom garantuje vyhláška ministerstva zdravotnictví. Majitelka dopravní firmy, která šoféry zaměstnává, bonus ale odmítla vyplatit. Po urgenci dostali jen zlomek.
14. 6. 2021|

Ptačí chřipka zasáhla i Královéhradecko, pronikla do pěti chovů kachen

Ptačí chřipka se rozšířila do chovů kachen firmy Perena v Královéhradeckém, Pardubickém a Středočeském kraji. Ve zmíněných oblastech je pět ohnisek, v součtu v chovech žije přes 50 tisíc ptáků. Informoval o tom ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD).
19. 3. 2021Aktualizováno19. 3. 2021, 19:32|

30 let zpět: Jednota slouží venkovu – nebo už dosloužila?

Síť maloprodejen se v rámci malé privatizace chystala do aukcí, a na venkově se tak přiblížil konec monopolu Jednoty. Pro nejednu malou obec to ovšem znamenalo také brzký zánik jediného místního obchodu s potravinami.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
18. 12. 2020|

Polovina problematické dodávky polského hovězího byla zajištěna, tvrdí veterinární správa

Zatím se v Česku podařilo zadržet nebo vrátit do Polska asi polovinu z dodávek problémového hovězího masa. V pátek uvedl ministr zemědělství, že se do Česka dostalo asi 300 kilogramů masa. Více než sto kilogramů se dostalo do Prahy, tam byla zhruba polovina zajištěna ve skladu a maso půjde na likvidaci.
2. 2. 2019Aktualizováno2. 2. 2019, 15:08|