TÉMA

Winter Survival

Zóna ČT24: Dělostřelecký pluk z Jinců zvítězil v závodě Winter Survival

Letošním vítězem armádního závodu Winter Survival se stal 13. dělostřelecký pluk z Jinců. Jde o sto kilometrů v horském terénu, přičemž veškerou potřebnou výbavu si vojáci nesou na zádech. Sedmadvacátý ročník soutěže se tento týden konal v Jeseníkách a věnoval se mu pořad Zóna ČT24, jehož tématy jsou bezpečnost a výzvy dnešního světa. Moderovali Jakub Szántó a Barbora Maxová.
4. 2. 2024|

Vojáci z několika evropských zemí měří síly v Hrubém Jeseníku v soutěži Winter Survival

O vítězství v armádní soutěži Winter Survival se utkávají tříčlenné týmy z několika evropských zemí. Vojáci si prověřují fyzičku i psychickou zdatnost v náročném prostředí Hrubého Jeseníku. S náplní závodu se účastníci seznámili jen pár dnů před startem. Vojáci se musí například přesunout během tří dnů neznámým terénem jen s pomocí mapy a buzoly. Nechybí sjezd na lyžích, vojenské lezení, střelba nebo běh na sněžnicích. Sedmadvacátý ročník, který se koná od 28. ledna do 2. února, připravuje Univerzita obrany pod záštitou náčelníka Generálního štábu Karla Řehky.
31. 1. 2024|

Běh, sjezd, lezení, střelba, sníh a mráz. Jesenický Winter Survival vytřídí nejtvrdší vojáky

Hned dvakrát se k historii obrací letošní ročník armádního přeboru Winter Survival. Pořadatelé chtějí připomenout jednak čtvrt století existence náročného novodobého závodu, jednak i výročí prvních mezinárodních armádních lyžařských závodů, které se uskutečnily v únoru 1924 v Železné Rudě. Závodníky i letos čekají náročné přesuny zasněženými Jeseníky, budou se muset vypořádat s vypětím fyzickým i psychickým.
29. 1. 2019|