TÉMA

Youtuber

Lidé potřebují o Vánocích hlavně naději, říkají Pastoral Brothers

Lidé mají být o Vánocích hlavně spolu, všímat si jeden druhého a mít naději, vzkazuje youtuberské duo Pastoral Brothers, které tvoří evangelický farář Jakub Helebrant a školní kaplan Karel Müller.  Svou víru nikomu nenutí. Zároveň v nadsázce říkají, že stále stojí za hřích. Pastoral Brothers byli hosty Interview ČT24.
24. 12. 2022|

50 let po Apollu: Mladí Američané už nechtějí být astronauty, ale YouTubery

Před padesáti lety přistáli američtí astronauti na Měsíci. Neil Armstrong, Buzz Aldrin a Michael Collins inspirovali celou generaci mladých lidí, kteří tehdy chtěli jít v jejich stopách. Nejnovější výzkum ale ukázal, že stát se astronautem už mladé Američany neláká.
22. 7. 2019|
Newsroom ČT24

Z YouTube a Instagramu do redakcí a naopak. Hraje se o diváky i vliv na sítích

Začínali točením vlastních videí, která dávali na internet. Teď si však nacházejí cestu do klasických redakcí. Z youtuberů se stávají novináři a televizní moderátoři. Může to ale přinášet rizika. Například v tom, že youtubeři si často vydělávají propagací různých produktů. Jaké to má výhody pro redakce, a jaké problémy naopak může tento trend přinášet? Téma pro Newsroom ČT24.
22. 4. 2019|
Newsroom ČT24

Co je bulvár a komu na internetu věřit? Studenty učí populární youtubeři i únikovka

Karel „Kovy“ Kovář je jedním z mála českých youtuberů, kteří se zabývají médii. I proto si ho vybrala nezisková organizace Člověk v tísni, aby se stal tváří pořadu zaměřeného na mediální gramotnost. „Jak poznat hoax nebo mystifikaci? Googlujte, ověřujte zdroje a zkontrolujte, jestli náhodou takovouhle zprávu už někdo nevyvrátil,“ vysvětluje ve videu dvaadvacetiletý mladík. Zábavnou formou mají o mediálním světě učit i další projekty – například úniková hra Fakescape, která byla oceněna tento týden ve Spojených státech. Mediální výchova zábavnou formou je tématem nedělního Newsroomu ČT24.
3. 2. 2019|

Kovy zve do ringu. V sérii videí pomáhá učitelům s osvětou mladých na sítích

Youtuber Kovy, jedna z ikon současné mladé generace, spojil síly s projektem Jeden svět na školách. Jako průvodce pětidílným edukačním seriálem Kovyho mediální ring si pokládá pět otázek, kterými posuzuje důvěryhodnost a účel mediálních sdělení. Kromě toho přibližuje různá témata spojená s médii – například roli médií ve společnosti nebo přesvědčovací techniky reklamy.
28. 1. 2019|