TÉMA

Benešov nad Ploučnicí

Násilí mezi dětmi a mladistvými přibývá, školy začínají s preventivními programy

Násilí mezi dětmi a mladistvými přibývá, a nejde jen o drobné šarvátky. Třeba policisté na Děčínsku během jednoho měsíce řeší dva případy, kdy oběti skončily v nemocnici. Školy proto začínají s novými programy prevence.
27. 9. 2023|

Vzácné knihy z děčínského zámku, které se postrádaly, mají být u restaurátorky

Vzácné knihy ze zámku v Děčíně považované za ztracené jsou údajně u restaurátorky. Informace přišla od bývalého kurátora, uvedla ředitelka zámku Miroslava Poskočilová. Restaurátorka prý potvrdila, že deset těchto knih v její dílně je. V jakém jsou stavu, ředitelka neví. Soubor téměř pěti tisíc svazků z historické sbírky rodu Thunů v hodnotě dvaceti milionů korun zapůjčilo zámku Národní muzeum v roce 2018. Za ztracenou se považovala například vzácná kronika Václava Hájka z Libočan.
7. 3. 2023Aktualizováno7. 3. 2023, 13:19|

Komunální volby v Moldavě na Teplicku se budou opakovat. Předseda komise nerespektoval starostku

Volby v Moldavě na Teplicku se uskuteční znovu. Ústecký krajský soud v usnesení zveřejněném v pondělí na úřední desce uvedl, že hlasování v komunálních volbách je neplatné. Voliči vyškrtnutí ze seznamu neměli právo hlasovat, přesto jim to předseda volební komise umožnil.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 18:35|

Hradozámecká noc zavede návštěvníky na detektivku v Opočně i s lampiony na Kunětickou horu

Noční prohlídky, šermířská a taneční vystoupení, hry i videomapping ozvláštňují letos program Hradozámecké noci. Do jedenáctého ročníku akce se zapojilo přes osm desítek památek po celé republice, a to nejen hradů a zámků, ale i klášterů, kostelů, vil nebo paláců. Návštěvníkům se ve večerních a nočních hodinách otevřou poslední srpnovou sobotu.
29. 8. 2020|

Na veřejně prospěšné práce je letos méně peněz. Pro někoho však zůstávají poslední šancí

V Česku ubývá lidí, kteří uklízejí ulice v rámci veřejně prospěšných prací. Na jejich výplaty pošle letos stát městům 1,3 miliardy korun, tedy o 600 milionů korun méně než loni. Důvodem je nízká nezaměstnanost a dostatek volných míst ve firmách. Zástupci radnic však tvrdí, že dávali práci jen lidem, kteří mají mizivou šanci najít jakoukoli jinou a v ulicích budou nyní chybět.
26. 1. 2019|