TÉMA

Stanislav Zindulka

Od narození herce v nelehké životní situaci Vlastimila Brodského uplynulo sto let

Plachý herec a skvělý vypravěč, tak přátelé i kolegové vzpomínají na jednoho z nejslavnějších českých herců Vlastimila Brodského. V úterý 15. prosince uplynulo sto let od jeho narození. Natočil přes sto filmů a ztvárnil řadu divadelních, televizních a rozhlasových rolí. Patřil ke generaci mimořádně bohaté na talenty, proslavil se třeba ve filmech Světáci, Skřivánci na niti nebo Noc na Karlštejně. Celý život také vtipkoval o smrti a zápolil s melancholií. Ve věku 81 let spáchal sebevraždu na své chalupě ve Slunečné na Českolipsku.
15. 12. 2020|

Zemřel Stanislav Zindulka. Herec, který chtěl „ukázat člověčinu“

Ve věku 86 let zemřel Stanislav Zindulka. Televizní a filmové diváky oslovil v seriálu Vlak dětství a naděje nebo ve snímku Babí léto. Postavy, které ztvárnil na plátně či na jevišti, byly na jednu stranu nabiti vitalitou a energií, na druhou stranu jim nechyběl ani smutek a melancholie.
14. 3. 2019Aktualizováno14. 3. 2019, 17:10|

Osmnáctiletý filmař dávno vyletěl z hnízda. Do kin uvedl celovečerní snímek o letcích

David Balda má už od mládí jasno, čím chce být – filmařem. A se svým snem nečeká, filmy s celovečerní stopáží točí už jako student gymnázia. Podílí se na nich i jako scenárista a kameraman. Před pár dny představil publiku svůj nejnovější snímek Narušitel. K dramatu z prostředí letiště v dobách socialismu ho inspirovaly vzpomínky jeho dědy, bývalého vojenského pilota.
25. 1. 2019|