TÉMA

Ministr hospodářství

Slovenská vláda se štěpí. Ministři za SaS podají podle Sulíka demisi příští týden

Ministři za slovenskou stranu Sloboda a solidarita (SaS) ve středu podají demisi, oznámil šéf SaS a ministr hospodářství Richard Sulík. Tento krok v době trvající vládní krize zdůvodnil tím, že nebyl splněn požadavek SaS, aby kabinet opustil ministr financí a šéf nejsilnějšího vládního hnutí Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič. Premiér a člen vedení OĽaNO Eduard Heger v reakci uvedl, že hodlá do posledního okamžiku usilovat o zachování čtyřčlenné koalice; připustil ale i přípravu alternativního řešení.
26. 8. 2022Aktualizováno26. 8. 2022, 20:17|

Slovenské vládní koalici zbývá měsíc. Pak odejde buď ministr financí, nebo jedna ze stran

Slovenské vládní koalici zbývá měsíc do možného rozpadu. Zatím nevyřešila spor kolem ministra financí Igora Matoviče. Jeho demisi kvůli vzájemným sporům žádá strana Sloboda a Solidarita (SaS), jeden z koaličních členů, jinak chce kabinet sama opustit. Matovičově straně dala čas do začátku září. Zbytek koalice chce spolupráci čtyř partají zachovat.
1. 8. 2022|

Německý ministr hospodářství varuje před odstávkou průmyslu pro nedostatek plynu

Pokud budou dodávky ruského plynu i nadále tak nízké jako nyní, hrozí Německu nedostatek této suroviny, řekl v rozhovoru s časopisem Der Spiegel německý ministr hospodářství Robert Habeck. V případě takové situace by v zimě muselo dojít k pozastavení některých průmyslových odvětví, dodal.
24. 6. 2022Aktualizováno24. 6. 2022, 14:09|

Americká Tesla postaví továrnu v Německu. V Braniborsku má vzniknout až sedm tisíc míst

Americká společnost Tesla se rozhodla postavit v Německu poblíž Berlína svoji továrnu. Vyrábět by zde měla od roku 2021 nejen auta, ale také pohonné systémy a baterie. Zakladatel a šéf firmy Elon Musk uvedl, že kandidátem na umístění závodu byla v minulosti také Británie, ale ze hry vypadla kvůli nejistotě spojené s brexitem.
13. 11. 2019|

Tisíce německých školáků protestují v ulicích proti uhlí. Komise v Berlíně rozhodne o budoucnosti energetiky

Tisíce německých školáků svou neúčastí na výuce demonstrují za co nejrychlejší odklon od uhelné energie. Protest, který se pro některé z nich už stal páteční tradicí, se v pátek časově kryje se zřejmě závěrečným jednáním takzvané uhelné komise v Berlíně. Ta má stanovit konečné datum pro využívání energie z uhlí.
25. 1. 2019Aktualizováno25. 1. 2019, 15:22|