TÉMA

Dětské hřiště

Bývalý starosta Prahy 11 dostal odškodnění 670 tisíc za stíhání v kauze opravy dětských hřišť

Stát zaplatí bývalému starostovi Prahy 11 Daliborovi Mlejnskému odškodnění přes 670 tisíc korun. Informaci ČT potvrdil Obvodní soud pro Prahu 2 a ministerstvo spravedlnosti. Peníze mají sloužit jako náhrada za nezákonné stíhání Mlejnského v kauze zadávání zakázky na rekonstrukci zanedbaných ploch na Praze 11. Skupina osob měla podle obžaloby uzavírat fiktivní smlouvy na rekonstrukci dětských hřišť. Způsobit měly škodu v hodnotěch desítek milionů korun. Podle soudů se ale nejednalo o trestný čin.
26. 7. 2023|

Manipulaci se zakázkami bývalý starosta Prahy 11 odmítá, podle obžaloby předražil opravy dětských hřišť

Bývalý starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský v úterý u pražského městského soudu odmítl obžalobu, která ho viní z uzavření smluv na předražené či fiktivní práce na rekonstrukci dětských hřišť a nevyužívaných ploch na území Chodova a Hájů.
15. 9. 2020Aktualizováno15. 9. 2020, 13:57|

Města otevírají dětská hřiště, kvůli koronaviru se budou pravidelně dezinfikovat

Na několika místech v republice se opět začínají otevírat dětská hřiště. Děti a rodiče však musí dodržovat vládní nařízení pro pobyt ve veřejném prostoru. Hřiště se také budou opakovaně dezinfikovat. V Olomouci se rozhodli pro čištění horkou párou – je totiž šetrnější pro životní prostředí i člověka.
8. 5. 2020|

Sídliště ve Valašském Meziříčí ztratí nádech 80. let. Město je za 70 milionů opraví

Tři největší sídliště ve Valašském Meziříčí se promění. Zastupitelé schválili ve čtvrtek úvěr, ze kterého budou modernizaci zalidněných lokalit za 70 milionů korun během příštích dvou let financovat. Pro město to byla nezpochybnitelná priorita, při hlasování se na tom vzácně shodli politici z koalice i opozice.
24. 1. 2019|