TÉMA

Manželské etudy

Tetování, kariéra, bydlení a nástrahy života. Manželské etudy přebírá generace 21. století

V České televizi startuje pokračování úspěšné dokumentární série s názvem Manželské etudy: Nová generace. Režie se ujala dcera Heleny Třeštíkové Hana, která časosběrnou metodou odkrývá podobu partnerského soužití v 21. století. Série přibližuje podoby vztahů mladých v dramaticky se měnící době. Pět párů monitorovala autorka po sedm let jejich manželství.
19. 11. 2019|

„To nejde zabít jen tak.“ Trailer předznamenává Manželské etudy nové generace

Štěstí, techno, hypotéka, nevěra. Sedm let života mohou s Mirkou a Kubou od 21. března sdílet i diváci v kinech, do jejich příběhu nechává nahlédnout už nyní první trailer. Hana Třeštíková časosběrným počinem Manželské etudy: Nová generace navazuje na dlouholetý dokumentární projekt své matky, režisérky Heleny Třeštíkové. Celkem sledovala pět manželských párů, všechny představí na podzim dokumentární cyklus na obrazovkách České televize.
25. 2. 2019|

Manželským etudám dorostla Nová generace. Ukáže i to, jak uspět

Manželské etudy přeskočily do nové generace. Dnešní manželé žijí v éře blahobytu a nekonečných možností, často si z nich ale neumějí vybrat. Příběhy pěti mladých dvojic zaznamenala Hana Třeštíková, dcera průkopnice časosběrné metody Heleny Třeštíkové. A tak se podtitul Nová generace nevztahuje jen ke sledovaným párům. V březnu vstoupí Manželské etudy do kin, celý cyklus uvede Česká televize na podzim.
17. 2. 2019|

Manželské etudy prožívá i nová generace. Před kamerou i za ní

Manželské etudy – časosběrný projekt, v němž dokumentaristka Helena Třeštíková od osmdesátých let sledovala několik partnerských párů a jejich osudy – pokračují dalšími příběhy. Od 21. března vstupuje do kin další část série s podtitulem Nová generace. Na úspěšný formát své matky navázala režisérka Hana Třeštíková a sledovala partnerské vztahy své generace. V celovečerním filmu diváky seznamuje s Mirkou a Kubou.
24. 1. 2019|