TÉMA

Letiště London Heathrow

Konec roku ve Francii poznamená stávka železničářů, v Británii protest pohraničníků

Francie čelí vánoční železniční stávce. O víkendu nepojede zhruba čtyřicet procent rychlovlaků TGV a omezení provozu dopadne až na dvě stě tisíc cestujících. Státní železniční podnik SNCF slíbil vyplatit odškodné, jak ale upozorňuje zpravodaj ČT ve Francii Jan Šmíd, mnoho lidí se nedostane o Vánocích za rodinou. Dopravu o svátcích mohou stávky narušit i v Británii.
23. 12. 2022Aktualizováno23. 12. 2022, 14:17|

Evropu zasypal sníh. Letiště v Británii zrušila desítky letů, v Estonsku zůstaly tisíce lidí bez proudu

Silné sněžení a mrazy komplikují leteckou, železniční i silniční dopravu ve Velké Británii. Londýnská letiště Gatwick a Stansted upozornila, že může docházet k dalšímu rušení spojů, Standsted dokonce v neděli večer zcela přerušil provoz. Ve Skotsku meteorologové naměřili v noci na pondělí minus 15 stupňů Celsia, mráz má podle předpovědi vydržet i v noci na úterý. U Birminghamu se pod čtyřmi dětmi prolomil led na zamrzlém jezeře. Tři chlapci zemřeli, čtvrtý je v kritickém stavu. V Estonsku zůstalo kvůli sněhové bouři asi třináct tisíc domácností bez proudu. Nejvíce postižené byly ostrovy Saaremaa i Hiiumaa.
12. 12. 2022Aktualizováno12. 12. 2022, 17:44|

S nedostatkem personálu na letištích musíme počítat minimálně do září, tvrdí dopravní expert

Podle dopravního experta Petra Kováče bude kritická situace s nedostatkem personálu na velkých letištích trvat pravděpodobně do září až října. Zásadní je co nejdříve vrátit do pracovního procesu desítky tisíc zaměstnanců, kteří práci ztratili během pandemie covidu-19, uvedl expert z poradenské společnosti EY v pořadu Události, komentáře.
16. 7. 2022|

Chaos na letištích pokračuje. Chybějí stovky tisíc pracovníků, mnoho spojů má problémy

Konec proticovidových opatření a začátek prázdnin těžce zkouší evropské letecké dopravce. Chybějí stovky tisíc pracovníků palubního i pozemního personálu a na mnoha letištích až dvě třetiny letů nabírají zpoždění nebo vůbec neodstartují. Jen Lufthansa ve středu oznámila zrušení dalších dvou tisíc letních spojů. Hlavní turistická sezona přitom teprve začíná.
13. 7. 2022|

Londýnské letiště Heathrow zarazil soud v rozletu. Zamítl vládní plán na rozšíření

Britský odvolací soud zamítl kvůli dopadům na životní prostředí kontroverzní vládní plán na rozšíření londýnského letiště Heathrow. Informují o tom tiskové agentury. Soud vyhověl námitkám místních úřadů a ekologických aktivistů, kteří protestovali proti výstavbě třetí ranveje a stěžovali si, že vláda náležitě nezhodnotila dopady, které bude mít dráha na kvalitu ovzduší a hlučnost v hlavním městě.
27. 2. 2020|

British Airways kvůli potížím s počítačovým systémem zrušily stovky letů

Aerolinky British Airways ve středu kvůli problémům s počítačovým systémem zrušily nebo odložily stovky letů. Na pražském letišti se neuskutečnily dva lety, další spojení s českou metropolí nabrala až několikahodinová zpoždění. Celkově třetí rozsáhlé selhání počítačové sítě společnosti za dva roky se v podvečer podařilo odstranit, informovala média.
7. 8. 2019Aktualizováno7. 8. 2019, 20:35|

Z keňského letadla vypadl do jedné z londýnských zahrad muž

Na zahradě v londýnském Claphamu bylo v neděli odpoledne objeveno tělo muže, který podle policie zřejmě vypadl z letadla na trase z keňské metropole Nairobi na londýnské letiště Heathrow. Policie následně ve spodní části letounu, kde se muž zřejmě skrýval, objevila tašku, vodu a jídlo. Podle společnosti Kenya Airways letadlo prošlo kontrolou a nebyly objeveny žádné škody.
2. 7. 2019|

Na třech místech v Londýně byly balíčky s výbušninou. Měly irské známky

Na letištích Heathrow a London City a také na nádraží Waterloo v britské metropoli se v rozmezí několika hodin našly balíčky, které obsahovaly malé podomácku vyrobené bomby. Byly schopné způsobit menší požár. Oznámila to policie, podle níž nikdo nebyl zraněn. Do vyšetřování případu se zapojila i irská policie. Na balíčcích jsou podle médií totiž známky irské pošty.
5. 3. 2019|

Dva drony omezily provoz letiště Newark. Desítky letadel čekaly na přistání, devět museli odklonit

Na letišti Newark u New Yorku museli ve středu pozdržet přistání čtyřiceti tří letů, když se blízko něj objevily dva drony. Oznámil to Federální úřad pro letectví (FAA). Incident trval přes dvacet minut, devět letů bylo kvůli bezpilotním aparátům odkloněno.
23. 1. 2019|