TÉMA

Poutníci

Tři desítky věřících vyrazily na pouť z Velehradu do Tetína. Chtějí tak uctít památku sv. Ludmily

Tři desítky poutníků dopoledne vyrazily z Velehradu na Uherskohradišťsku na první etapu cesty do Tetína na Berounsku. Pouť k uctění památky svaté Ludmily je dlouhá asi 480 kilometrů a rozdělená na tři části. Závěr připadá na 18. září na Národní svatoludmilskou pouť v Tetíně. Od umučení světice letos uplyne 1100 let.
9. 6. 2021|

Schránky se symbolem Svatojakubské cesty najdou poutníci i mezi Brnem a Mikulovem

Na trase Svatojakubské cesty z Brna do Mikulova najdou poutníci a turisté poutnické budky. Lidé z Centrály cestovního ruchu tím chtějí podpořit turismus v kraji. Dřevěné schránky jsou ve více než dvaceti obcích a obsahují například razítko nebo mechanický sčítač, který poskytne hrubý odhad, kolik lidí se na trasu vydalo. Projekt pokryly evropské dotace.
9. 6. 2020|

30 let zpět: Půl milionu věřících na Velehradě

Druhý den své historické návštěvy Československa odsloužil papež Jan Pavel II. slavnostní mši na Velehradě a poté k poutníkům promluvil v českém jazyce.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
22. 4. 2020|

Papež František se setkal s českými poutníky. Přijal sochu Anežky České

Věřící z Česka dorazili do Vatikánu na závěr národní pouti. Papež František jim věnoval část obvyklé generální audience. S několika z nich se neplánovaně setkal tváří v tvář a také přijal dar, který mu věnovali, sochu Anežky České. Právě třicáté výročí jejího svatořečení národní pouť připomenula.
13. 11. 2019|

Papež odletěl za poutníky do Panamy. Tradiční akce se zúčastní desetitisíce věřících

Papež František ve středu odletěl na Světové dny mládeže do Panamy. Šestidenní akce začala v úterý a zúčastní se jí kolem 150 tisíc poutníků. Z Česka jich dorazí asi dvě stě. Program nejvyššího představitele katolické církve čeká až od čtvrtka, vyvrcholením papežovy cesty pak bude nedělní mše pod širým nebem.
23. 1. 2019|