TÉMA

Pátrání

Po ozbrojených mužích v pohraničí Plzeňského kraje pátrají čeští a němečtí policisté

Do domu v obci v Plzeňském kraji poblíž hranic s Německem v noci vnikli ozbrojení muži a spoutali tam několik lidí. Policisté z České republiky i Německa po nich pátrají, do akce nasadili i vrtulník, sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová. Další informace zatím poskytovat nechce. Záchranná služba na místě nezasahovala, uvedla mluvčí Mária Svobodová. Podle zpravodajského webu iDNES se událost stala v Tlumačově na Domažlicku.
12. 4. 2024|

Potápěči v Baltimoru vyzvedli dvě těla, unikající látky dle úřadů neznamenají riziko

Na kontejnerové lodi, která narazila do mostu v Baltimoru a způsobila jeho zřícení, se nachází přes 750 tun nebezpečných látek. Některé kontejnery jsou podle vyšetřovatelů poškozené a uniká z nich obsah, rizikový ale není. Ve čtvrtek Národní úřad pro bezpečnost dopravy vyslechne oba lodivody. Potápěči vyzvedli těla dvou pohřešovaných, další čtyři jsou dle kriminalistů také po smrti, policie mezitím pozastavila záchranné práce.
28. 3. 2024|

Pohřešovaní v Baltimoru jsou zřejmě po smrti, policie pozastavila pátrání

Šest dělníků pohřešovaných po pádu mostu v Baltimoru na východě Spojených států je pravděpodobně po smrti. Pátrání bylo pozastaveno, uvedla policie ve státě Maryland. Čtyřproudový most se v noci na úterý částečně zřítil v důsledku nárazu nákladní lodi do jednoho z pilířů. V tu dobu na něm pracovalo nejméně osm lidí, dva se podařilo zachránit. S odklízením trosek pomůžou specialisté, na místo dorazí tisíc armádních ženistů, kteří dodají sonary a odklízecí techniku. Potápěčům se podařilo z havarované lodi získat zařízení zaznamenávající data o trase.
27. 3. 2024Aktualizováno27. 3. 2024, 15:54|

Policie našla seniora z Chrudimska, který se ztratil cestou na nákup

Policisté pátrali po osmaosmdesátiletém muži ze Studnice na Chrudimsku, který se zřejmě ztratil cestou na nákup a nevrátil se domů. V úterý pozdě večer na síti X oznámili, že ho našli u Hlinska a předali k ošetření záchranné službě.
20. 2. 2024Aktualizováno21. 2. 2024, 05:33|

Policie hledala čtrnáctiletou dívku z Příbrami

Policisté odvolali pátrání po čtrnáctileté dívce z Příbrami, které vyhlásili ve čtvrtek. Dívku poznali svědci v Praze a zavolali na linku 158. Na webu to uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
15. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 05:40|

Badatelé jsou na stopě osudu Amelie Earhartové, sonary zachytily možné trosky letadla

Průzkumníci jsou znovu na stopě pohřešovanému letadlu Amelie Earhartové. Společnost Deep Sea Vision zveřejnila fotografii ze dna Tichého oceánu, která by podle ní mohla zachycovat trosky stroje slavné americké pilotky. Earhartová s navigátorem Fredem Noonanem zmizeli v roce 1937 při cestě kolem světa. Jejich osud se stal jednou z největších záhad letectví a předmětem konspiračních teorií.
30. 1. 2024|

Při požáru baru v Liberci se zranilo 15 lidí, policisté pátrají po muži s kanystrem

Patnáct lidí utrpělo zranění, z toho sedm vážné, při nočním požáru baru Black Panther v Liberci. Někteří byli popálení, další se nadýchali škodlivin. U jednoho byla nutná resuscitace. Podle mluvčího krajské nemocnice Václava Řičáře už nikdo není v ohrožení života. Podle svědků začala událost hádkou mezi obsluhou a jedním z hostů. Ten poté zapálil kanystr s hořlavinou a hodil ho do prostoru. Okolnosti požáru vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení, zároveň prosí veřejnost o pomoc s pátráním po muži, který se měl na místě pohybovat se světlým plastovým kanystrem.
30. 1. 2024Aktualizováno30. 1. 2024, 20:02|

V historickém dole zahynul pracovník stavební firmy, strhla ho voda

Tělo muže, kterého v pátek odpoledne strhla voda při průzkumu v historickém dole ve Slavkovském lese, našli v noci záchranáři. Pracovník, který zahynul, byl spolu s dalším člověkem na průzkumu dolu, když se protrhla stěna a do míst, kde byli, se začala valit voda. Druhému muži se podařilo utéct.
13. 1. 2024Aktualizováno13. 1. 2024, 08:42|

Policie vypátrala čtrnáctiletou dívku z Hradce Králové, je v pořádku

Východočeští policisté pátrali od středy v režimu Dítě v ohrožení po čtrnáctileté teenagerce z Hradce Králové, odpoledne pátrání odvolali s tím, že je pohřešovaná v pořádku.
27. 12. 2023Aktualizováno27. 12. 2023, 17:10|

Střelec přijel na filozofickou fakultu do Prahy nejspíš z Kladenska. Legálně držel několik zbraní

Policejní prezident Martin Vondrášek na podvečerní tiskové konferenci oznámil, že policisté se krátce po čtvrtečním poledni dozvěděli, že z obce Hostouň na Kladensku odjel do Prahy čtyřiadvacetiletý mladík s tím, že si chce vzít život. Před 13. hodinou byla v Hostouni objevena mrtvola otce podezřelého. Policisté rovněž rychle zjistili, že mladík je studentem pražské filozofické fakulty a že má přednášku v budově v Celetné ulici. Střelba se ale nakonec odehrála v jiném objektu filozofické fakulty v centru Prahy. Ohledání místa činu začalo po 18. hodině, budovu předtím prohledávali pyrotechnici.
21. 12. 2023Aktualizováno21. 12. 2023, 23:43|

Zatím má policie zřejmě mnoho verzí, co se v Klánovicích mohlo stát, říká bývalá vyšetřovatelka

Policie bude zatím pracovat s mnoha verzemi případu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese, míní bývalá vyšetřovatelka Jiřina Hofmanová. V současné době si prý nedovede představit, že by byli její bývalí kolegové u té jedné, která by vedla k pachateli. Práci policie komplikuje místo činu – do oblasti totiž nechodí tolik lidí, kteří by mohli zaregistrovat potřebné informace. O okolnostech případu hovořila v pořadu 90' ČT24.
20. 12. 2023|

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa skončilo. Policie neobjevila nikoho, kdo by se tam ukrýval

Rozsáhlé pročesávání Klánovického lesa na východním okraji Prahy skončilo. Stovky policistů se na místě snažily najít cokoliv, co by pomohlo k objasnění páteční dvojnásobené vraždy. Dvoudenní pátrací akci policie ukončila s tím, že nenašla nikoho, kdo by se tam skrýval a byl potenciálně nebezpečný. Zvýšený výkon služby bude v oblasti dál pokračovat.
20. 12. 2023Aktualizováno20. 12. 2023, 16:11|

Klánovický les kvůli případu vraždy prohledávaly stovky policistů

Klánovický les byl v úterý dopoledne kvůli případu páteční dvojnásobné vraždy uzavřen, do úterních 16:00 ho prohledávalo 250 policistů. Podle mluvčího pražské policie Jana Rybanského pátrali po jakékoliv stopě, která by napomohla objasnění případu. Výsledky pátrací akce z taktického hlediska nelze podle policie zveřejnit. Dle redaktorky ČT Kristýny Posekané se policisté na místo pravděpodobně vrátí ve středu ráno, Rybanský to však nepotvrdil.
19. 12. 2023Aktualizováno19. 12. 2023, 17:19|

Kriminalisté dostali na objasnění dvojnásobné vraždy posily z prezidia, Klánovický les stále hlídají

Na objasnění smrti dospělého a dítěte v pražských Klánovicích z minulého týdne pracuje několik desítek kriminalistů, kteří byli posíleni o vyšetřovatele z policejního prezidia. Mimo jiné detailně vyhodnocují všechny zajištěné stopy, napsala v pondělí policie na síti X. Do Klánovic vyrazili hlídky i policisté na koních, v oblasti nadále zajišťují bezpečnost. Případ kriminalisté kvalifikovali jako dvojnásobnou vraždu, po pachateli i nadále pátrají. Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) uvedl, že policie k objasnění případu nasadila „všechny možné páky a síly“.
18. 12. 2023Aktualizováno18. 12. 2023, 19:40|

Policie pátrá po dívce z dětského domova v České Kamenici

Policie pátrá po patnáctileté dívce z dětského domova v České Kamenici na Děčínsku. Ve středu se měla vrátit ze školy z Děčína, ale dosud o sobě nepodala žádnou zprávu. Policie má za to, že se pohybuje v okolí Děčína.
4. 12. 2023|

Policisté pátrali po dívce od Opavy

Patnáctiletou dívku z Raduně na Opavsku, kterou policisté hledali od pátku, našli na Slovensku. Je v pořádku, pátrání odvolali, řekla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.
2. 12. 2023Aktualizováno2. 12. 2023, 21:33|

Policie pátrala po matce se čtyřletou dcerou

Policie odvolala pátrání po čtyřiačtyřicetileté ženě a její čtyřleté dceři, které odešly z azylového domu v Českém Krumlově. Byly nalezeny a jsou v pořádku, sdělila mluvčí policie Lenka Krausová.
24. 11. 2023Aktualizováno25. 11. 2023, 15:41|

Policisté pátrali po dívce z Mladoboleslavska

Policisté odvolali pátrání po dívce z Mladoboleslavska, kterou od pátku pohřešovala její matka. Je v pořádku a bez zranění, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová.
11. 11. 2023Aktualizováno11. 11. 2023, 14:43|

Policie pátrala po dívce s postižením z Tachova

Policisté vypátrali patnáctiletou dívku s postižením z Tachova, která byla nezvěstná od pondělního večera. Dívka trpící epilepsií byla nalezena v úterý ráno a je v pořádku, uvedla policie na síti X.
6. 11. 2023Aktualizováno7. 11. 2023, 05:30|

Zemětřesení v Nepálu má přes 150 obětí, mnoho lidí zůstává v sutinách

Přes sto lidí zahynulo po zemětřesení, které v noci na sobotu zasáhlo Nepál. Zatím bylo nalezeno 157 obětí, ale záchranáři prohledávají sutiny a úřady předpokládají, že další mrtvé ještě najdou. Podle českého ministerstva zahraničí bylo zemětřesení mimo turistickou oblast a mezi oběťmi nejsou čeští občané.
4. 11. 2023Aktualizováno4. 11. 2023, 14:59|

Policie hledala patnáctiletou dívku

Po patnáctileté dívce ze středních Čech pátrala policie. V pondělí pátrání odvolala.
20. 10. 2023Aktualizováno30. 10. 2023, 16:47|

Policie odvolala pátrání po dívce z Plzně, je v pořádku

Policie odvolala celostátní pátrání po jedenáctileté dívce z Plzně. Pohřešovaná byla v sobotu ráno nalezena, je v pořádku. Policisté to uvedli na síti X. Po dívce policisté pátrali v režimu Dítě v ohrožení.
28. 10. 2023Aktualizováno28. 10. 2023, 08:56|

Americká policie nadále pátrá po podezřelém ze střelby v Lewistonu. Do akce se zapojili i potápěči

Ve Spojených státech pokračuje rozsáhlé pátrání po čtyřicetiletém Robertu Cardovi. Do akce se zapojili i potápěči. Podezřelý je ze střelby ve městě Lewiston ve státě Maine, která si vyžádala osmnáct obětí a třináct zraněných. Bezpečnostní složky podle agentury AP obklíčily dům poblíž města Bowdoin, který vlastní příbuzní podezřelého ze střelby. Nakonec odešly, aniž by někoho zadržely.
27. 10. 2023Aktualizováno27. 10. 2023, 18:23|

Policie našla pohřešovanou dívku z Prahy

Policie našla pohřešovanou dívku z Prahy, po které vyhlásila pátrání v úterý odpoledne. Dívka dříve během dne odešla ze školy na základě falešné omluvenky. Je v pořádku.
24. 10. 2023Aktualizováno24. 10. 2023, 23:12|