TÉMA

ČRo

Veřejnoprávní média musí najít cestu k mladým lidem, říká šéfka zpravodajství ČRo Stejskalová

Mluvit jazykem, kterému rozumí mladá generace, je podle Julie Stejskalové zásadní úkol, který teď musí splnit veřejnoprávní média. „Mají strašně důležitou roli orientovat diváky a posluchače v tom, co se děje,“ říká v podcastu Background ČT24 šéfredaktorka zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu. Sama zažila „ideologickou nalejvárnu“ při studiu, nesvobodu v redakci a následnou transformaci České tiskové kanceláře po pádu železné opony. V ČTK strávila Stejskalová většinu své profesní kariéry, jako její zpravodajka reportovala ze Sovětského svazu a po revoluci také z USA.
13. 7. 2023|

30 let zpět: Změny v televizním vysílání

Rozpad Československa na dva samostatné státy si vynutil změny nejen politickohospodářské, ale třeba i mediální. Výjimkou nebyla ani Československá televize, která se v tuzemsku přejmenovala na Českou televizi. Změny ve vysílání měli diváci na obrazovkách vidět už brzy. O tom, co je od 1. ledna 1993 čeká, je do té doby jediná celostátní televize podrobně informovala.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
23. 12. 2022|

Český rozhlas vybral nástupce Petra Fischera. Vltavu povede Jaroslava Haladová

Novou šéfredaktorkou stanice Český rozhlas Vltava bude od začátku února Jaroslava Haladová, která tam dosud působila jako editorka redakce kulturní publicistiky. Zvítězila v interním výběrovém řízení, do kterého se přihlásili čtyři kandidáti. Nahradí Petra Fischera, kterému vedení ČRo neprodloužilo smlouvu.
22. 1. 2019|