TÉMA

Tu-22M3

Rusové zabili v Dněpropetrovské oblasti osm lidí včetně dvou dětí. Zasáhli obytné domy či nádraží

Rusové v noci na pátek zaútočili raketami na Dněpropetrovskou oblast na východě Ukrajiny a zabili nejméně osm lidí, včetně dvou dětí, informoval šéf vojenské správy druhého největšího ukrajinského regionu Serhij Lysak. Dalších 29 lidí je zraněno. Ukrajinské dráhy uvedly, že zasažena byla i železniční infrastruktura, nádraží v Dnipru dočasně přerušilo provoz. Během dne Rusové udeřili na Oděsu, úřady hlásí jednoho zraněného a škody v přístavu.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 21:54|

Ukrajinci hlásí, že poprvé sestřelili ruský strategický bombardér Tu-22M3

Ukrajinské letectvo uvedlo, že ve spolupráci s vojenskou rozvědkou HUR sestřelilo ruský strategický bombardér Tu-22M3. Je to poprvé, co Kyjev tento typ letounu zasáhl. Rusko před ukrajinským oznámením potvrdilo, že se stroj zřítil, hovořilo ale o „technické závadě“.
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 14:20|

Na vojenském letišti u ruského Kursku hoří zásobník ropy, tamní úřady mluví o útoku dronu

Na vojenském letišti nedaleko ruského Kursku hoří zásobník ropy. Guvernér Kurské oblasti Roman Starovojt na svém telegramovém profilu napsal, že letiště se stalo terčem ukrajinského dronového útoku. Oběti nejsou hlášeny. Požár podle guvernéra stále trvá. Na místo podle agentury TASS vyjely tři speciální hasičské vlaky. Kyjev se k incidentu nevyjádřil. Spojené státy večer uvedly, že nepodporují Ukrajinu v tom, aby útočila mimo své hranice.
6. 12. 2022Aktualizováno6. 12. 2022, 20:47|

U Murmansku havaroval ruský bombardér, tři letci zahynuli

V Murmanské oblasti na severozápadě Ruska havaroval při přistání ruský bombardér Tu-22M3. S odkazem na nejmenovaný zdroj v ruských bezpečnostních strukturách to uvedla agentura TASS. Při neštěstí zahynuli tři letci a jeden utrpěl zranění.
22. 1. 2019|