TÉMA

Sběrny

Za kilogram železného šrotu je méně peněz než za papír. Pro kov není využití

Za kilogram železného šrotu v tuto chvíli dostane prodejce méně peněz než za papír. Pro kov momentálně není využití. Hutím, které ho ze sběrných dvorů odkupují a vyrábějí z něj ocel, totiž ubývají zakázky. Na vině je pokles výroby v automobilovém průmyslu i stavebnictví.
16. 7. 2022|

Většinu žádostí o kurzarbeit úřady stornovaly. Pendleři kritizují změnu režimu, údajně nepomůže

Úřady práce v Česku evidují už 9100 žádostí o kurzarbeit, až sedmdesát procent z nich je však vyplněno špatně a úředníci je museli stornovat. Jenom v úterý přibylo více než pět tisíc žádostí, řekla to mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Kristýna Křupková. Šéf Ústředního krizového štábu a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) v úterý oznámil změny pro takzvané pendlery, ti budou v zahraničí nově pracovat dva týdny a poté nastoupí dvoutýdenní karanténu. Sdružení Pendleři bez hranic úpravu kritizuje, situaci pracovníků v zahraničí prý nezlepší.
7. 4. 2020Aktualizováno7. 4. 2020, 19:55|

Zloděj ukradl 10 ocelových rour, policisté je našli v ostravské sběrně

Policisté vypátrali pětačtyřicetiletého muže, který je podezřelý z krádeže těžkých ocelových rour používaných k betonování základů staveb. Kriminalisté je našli v jedné z ostravských sběren a okradené stavební firmě je vrátili. Muži hrozí až pět let vězení.
22. 1. 2019|