TÉMA

Ludvík Berousek

Preparátor odsouzený v kauze nelegálního zabíjení tygrů podal dovolání

Preparátor Miloš Hrozínek podal dovolání k Nejvyššímu soudu proti trestu tří let vězení, který mu za neoprávněné nakládání s chráněnými zvířaty v dubnu potvrdil odvolací soud. ČT to sdělila mluvčí okresního soudu Zuzana Bohatá Koldovská. Ludvík Berousek se v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl na Nejvyšší soud neobrátil. Zůstává mu tak dubnový zmírněný trest 18 měsíců se zkušební dobou na tři roky, který mu uložil odvolací soud.
22. 6. 2021|

Soud v Liberci zmírnil Berouskovi podmínku v kauze nelegálního zabíjení tygrů

Odvolací krajský soud v Liberci zmírnil trest Ludvíku Berouskovi v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Potrestal ho 18 měsíci se zkušební dobou na tři roky a zrušil peněžitý trest. Původně mu byla uložena dvouletá podmínka se čtyřletým odkladem a povinnost zaplatit 338 tisíc korun. Jde o souhrnný trest, neboť u jiného soudu byl Berousek potrestán zabavením nekolkovaných cigaret, které se u něj našly.
13. 4. 2021|

Třikrát vinen, zaznělo v kauze zabíjení tygrů. Preparátor dostal tři roky vězení, Berousek podmínku

Tři roky za mřížemi hrozí preparátorovi Miloši Hrozínkovi obžalovanému v kauze nelegálního zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Nepodmíněný trest pro něj a podmínky pro majitele několika zooparků Ludvíka Berouska a odběratele produktů z tygřích těl Xuan Vu Lea vyřkl českolipský okresní soud. Verdikt ale zatím není pravomocný, všichni obžalovaní si ponechali lhůtu pro případné odvolání.
4. 6. 2019|

Případ zabíjených tygrů. V České Lípě začal soud s Ludvíkem Berouskem

Provozovatel zooparků Ludvík Berousek a preparátor Miloš Hrozínek stanuli před českolipským okresním soudem kvůli nelegálnímu zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Třetí obžalovaný, sedmapadesátiletý Xuan Vu Le, vycestoval do Vietnamu a dosud se nevrátil. Jeho případ se bude projednávat samostatně.
21. 1. 2019Aktualizováno21. 1. 2019, 15:02|