TÉMA

Heavy machinery services a.s.

Bývalá vagonka Legios jde podruhé do konkurzu, dluží více než miliardu korun

Věřitelé firmy Heavy Machinery Services (HMS) rozhodli, že firma už podruhé skončí v konkurzu. Hlasování o reorganizaci při jednání na Krajském soudu v Českých Budějovicích nikdo nenavrhl. Věřitelé by tak mohli po letech dostat peníze za pohledávky. Firma je v insolvenci, dluží asi 1,1 miliardy korun, řekla insolvenční správkyně Petra Hýsková.
11. 6. 2021|

Případ zkrachovalé lounské vagonky se znovu vrací k soudu, píše E15

Po zásahu Nejvyššího soudu se případ zkrachovalé lounské vagonky Heavy Machinery Services (HMS) vrací na začátek. Nejvyšší soud podle serveru E15 zrušil verdikt nižších soudů o konkurzu vagonky. Podnik dluží přes tři miliardy korun. Soudy budou nyní muset znovu rozhodnout, zda nad vagonkou, která se dříve jmenovala Legios, vyhlásí konkurz, nebo povolí reorganizaci. Nejvyšší soud vrátil případ na začátek kvůli tomu, že rozhodnutí schůze věřitelů o reorganizaci HMS z roku 2014 je neplatné.
6. 1. 2021|

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta do úpadku

Vydavatelství Mladá fronta a. s. je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu. Krajský soud v Českých Budějovicích zveřejnil své usnesení v insolvenčním rejstříku. Vydavatelství čelí u krajského soudu návrhu na insolvenci a minulý týden na sebe také podalo insolvenční návrh. Nepodařilo se mu dotáhnout jednání o vstupu významné slovenské investiční skupiny a banka mu zablokovala účty.
17. 2. 2020|

Vrchní soud zrušil verdikt o zamítnutí reorganizace vagonky HMS

Vrchní soud v Praze zrušil rozhodnutí Krajského soudu v Českých Budějovicích, který v lednu zamítl reorganizaci společnosti Heavy Machinery Services (HMS). Vagonka v Lounech, jež se dříve jmenovala Legios, dluží věřitelům téměř 3,3 miliardy korun a od roku 2014 je v úpadku. Českobudějovický soud bude muset případ znovu projednat, vyplývá z usnesení vrchního soudu. Zástupci HMS verdikt uvítali, krajský soud podle nich bránil věřitelům ve vyjádření názoru na případnou reorganizaci společnosti.
29. 4. 2019|

Soud zamítl reorganizaci vagonky HMS, bývalého Legiosu

Krajský soud v Českých Budějovicích v sobotu zamítl reorganizaci společnosti Heavy Machinery Services (HMS). Jde o vagonku v Lounech, která se dříve jmenovala Legios. Věřitelům dluží téměř 3,3 miliardy korun. Usnesení je zveřejněno v insolvenčním rejstříku a je možné se proti němu odvolat do 15 dnů. V případě zamítnutí reorganizace se otevírá cesta ke konkurzu. HMS míní, že se soudce snaží všemi prostředky zabránit věřitelům ve vyjádření názoru na případnou reorganizaci společnosti.
20. 1. 2019Aktualizováno20. 1. 2019, 16:30|