TÉMA

Tom Holland

Kultura pociťuje po uvolnění opatření obnovený zájem publika

Do kina, divadla nebo na koncert už je možné jít jenom se vstupenkami, od 10. února skončila povinnost prokazovat se potvrzením o očkování nebo dokladem o prodělání nemoci. Většina kulturních organizací pociťuje nárůst zájmu diváků. Jenom do biografů přišlo minulý týden skoro 240 tisíc lidí, o polovinu víc než před čtrnácti dny. Pomohla i česká pohádka Tajemství staré bambitky.
21. 2. 2022|

Filmová upoutávka týdne: „Táta byl čaroděj.“ Studio Pixar modernizuje fantasy

Na příští rok si studio Pixar připravilo jeden ze svých originálních námětů. Ve snímku Frčíme zavede diváky do fantasy světa, který ale nepřipomíná obvyklé středověké kulisy, nýbrž relativně moderní prostředí s auty a televizemi.
12. 10. 2019|

Recenze: Když je Spider-Man daleko od domova, myslí i na české diváky

Marvelovské filmové universum se rozrůstá o další a s ohledem na komerční úspěšnost franšízy zdaleka ne poslední dílo. Druhého sólového dobrodružství se teď dočkal Spider-Man s tváří Toma Hollanda, jenž po těžkopádné epice Avengers: Endgame nabízí zábavný letní oddech, který snová jak slušnou středoškolskou romanci s komediálními odstíny, tak vtahující akci. A návštěvou Prahy dělá radost tuzemským fanouškům.
3. 7. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Na výlet po Evropě vyrazil Spider-Man. Měl čas i na Karlův most

Je to sotva měsíc, co kina uvedla Spider-Mana v hyperaktivní animované verzi ukazující hned několik podob této postavy, a už nový trailer láká na červencový hraný snímek Spider-Man: Daleko od domova, v němž si oblíbeného komiksového superhrdinu opět zahrál Tom Holland.
20. 1. 2019|