TÉMA

Černá louka

Ostrava chce na výstaviště Černá louka přitáhnout více lidí, přibude zeleně

Ostrava chce výstaviště Černá louka proměnit v prostor, kam budou lidé chodit raději a častěji než doposud. V areálu o šesti hektarech v samém centru města by se tak mělo mimo jiné bourat a přibýt zeleně. Revitalizace potrvá roky, zatím není jasné, kolik bude stát.
29. 6. 2023|

Moravskoslezský kraj se s transformací po těžkém průmyslu vypořádává příkladně, řekl prezident v Ostravě

Moravskoslezský kraj je na tom lépe, než by se mohlo zdát podle odlivu obyvatel, zejména těch mladých, je přesvědčen prezident republiky Petr Pavel. Řekl to po setkání s hejtmanem Ivo Vondrákem. Míní, že region může být svým přístupem k transformaci po hutním a těžebním průmyslu příkladem jiným krajům, které mají podobné potíže. Pavel bude pokračovat v návštěvě regionu do středy, kromě Ostravy navštívil i Frýdek-Místek, Nošovice a vydá se do Karviné.
28. 3. 2023Aktualizováno28. 3. 2023, 19:27|

Ostravská univerzita otevřela kampus pro sport a umění. Stál přes miliardu korun

Ostravská univerzita (OU) v pondělí na výstavišti Černá louka otevřela City Campus s novými univerzitními budovami pro sport a umění. Od února se v Univerzitním zázemí sportu a behaviorálního zdraví a v Klastru umění a designu budou vzdělávat noví trenéři, učitelé, hudebníci, produkční a grafici. Náklady na vybudování univerzitních objektů přesáhly miliardu korun. Škola očekává, že jí nový kampus pomůže zvýšit konkurenceschopnost a přilákat další studenty, sdělil rektor Jan Lata.
13. 2. 2023Aktualizováno13. 2. 2023, 20:03|

V Ostravě roste velkokapacitní očkovací centrum. Otevře se, až bude dostatek vakcín

V Ostravě začala první fáze stavby velkokapacitního očkovacího centra. Vzniká v areálu výstaviště Černá louka a bude schopné denně naočkovat 1800 lidí. Kompletně spuštěné má být, až bude v regionu dostatek vakcín proti covidu-19. Zvláštní očkovací centra buduje nebo plánuje většina krajů.
20. 1. 2021|

Třetí polní nemocnice by mohla vyrůst na ostravském výstavišti. Personál pro ni ale zatím chybí

Moravskoslezský kraj má vytipované místo pro případnou polní nemocnici, stát by mohla na ostravském výstavišti. Problém je ale nedostatek personálu. Fakultní nemocnice Brno chce pro polní nemocnici, která vzniká pro pacienty s covidem-19 na brněnském výstavišti, získat speciální zdravotnické týmy od členských států Evropské unie.
27. 10. 2020Aktualizováno27. 10. 2020, 16:43|

V centru Ostravy vzniknou dvě moderní budovy. Univerzitě mají přilákat zahraniční studenty

Ostravská univerzita (OU) na jaře zahájí stavbu dvou nových moderních budov na výstavišti Černá louka v centru města. Nový campus škole umožní nejenom výuku nových předmětů, ale vedení univerzity doufá, že přiláká i další studenty ze zahraničí. Za jednu miliardu korun by do roku 2022 měla v areálu vzniknout nová Fakulta umění a zázemí pro sportovce. Další úpravy okolí pak plánuje i magistrát.
15. 1. 2020|

U chystaných univerzitních budov začala Ostrava plánovat dopravu. Přemístí i tramvajovou smyčku

Ostrava chce v souvislosti s výstavbou objektů Ostravské univerzity na výstavišti Černá louka dořešit i několik dopravních staveb. Chystá například úpravu komunikace, která odděluje připravovaný univerzitní areál od řeky Ostravice, potvrdila ve středu náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová (ANO).
16. 1. 2019|