TÉMA

Svaz léčebných lázní ČR

Zdravotníci nestihli využít lázeňské vouchery. Ani nemohli, plány jim totiž překazila další vlna covidu

Řada zdravotníků z českých nemocnic nevyužila osmitisícový benefit, který mohli lékaři a sestry uplatnit na pobyt v lázních. Na státní vouchery měli nárok všichni zdravotníci, kteří se během jara starali o covidové pacienty v nemocnicích. Jenže v závěru roku přišla další vlna koronavirové nákazy a řada lékařů a sester program nestihla využít včas. Platnost lázeňských voucherů končí 31. prosince 2021.
23. 12. 2021|

EK podle Dostálové schválila notifikaci na program COVID lázně. Zhruba 120 tisíc lidí čeká na možnost uplatnit voucher

Evropská komise v pátek schválila notifikaci na program COVID lázně. V pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) to řekla ministryně pro místní rozvor Klára Dostálová (za ANO). Přijít by podle ní měla na začátku příštího týdne. Podle prezidenta Svazu léčebných lázní a šéfa lázní Jáchymov a Luhačovice Eduarda Bláhy ale zhruba třetina ze 120 tisíc lidí, kteří si poukaz na pobyt v lázních stáhli, nebude mít možnost ho uplatnit. Lidé podle Dostálové dosud využili přes pět tisíc poukazů.
9. 8. 2020Aktualizováno9. 8. 2020, 15:11|

Čekání na pobyt v lázních se prodlužuje, protože chybí personál. Lepší situace je mimo hlavní sezonu

Napjatá situace na trhu práce trápí také lázeňská zařízení. Chybějí zdravotníci i další profese a vede to k tomu, že lidé musejí v sezoně čekat na lázně i měsíce. Potíže s hledáním vhodného termínu zažily tisíce pacientů.
14. 1. 2019|