TÉMA

Šeremeťjevo

Ruská protivzdušná obrana opět likvidovala drony, moskevská letiště přerušila provoz

Ruská protivzdušná obrana v noci na úterý sestřelila dva drony nad Moskevskou oblastí a další dva zničila nad Brjanskou oblastí, uvedla agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo obrany, podle něhož nejsou žádné oběti. Moskevská letiště Šeremeťjevo, Domodědovo a Vnukovo zřejmě kvůli bezpilotním letounům dočasně přerušila svůj provoz. Ukrajina se přihlásila k útoku dronů na vojenské letiště v Kalužské oblasti.
22. 8. 2023Aktualizováno22. 8. 2023, 08:36|

Aeroflot ruší po nehodě na Šeremeťjevu lety Superjetů 100. Petici za jejich uzemnění podepsalo 180 tisíc lidí

Ruský letecký přepravce Aeroflot ve čtvrtek zrušil deset vnitrostátních letů svých strojů Suchoj Superjet 100. S odvoláním na sdělení moskevského letiště Šeremeťjevo o tom informovala agentura Interfax. Důvod zrušení letů společnost neuvedla. Při nedělní nehodě letounu tohoto typu zahynulo 41 lidí. Rusové nyní bojují za zastavení jejich létání, dokud se nehoda neprošetří.
10. 5. 2019|

Z ruského letadla vyprostili těla všech 41 obětí. Stroj byl prakticky nový, není jasné, proč havaroval

41 lidí zemřelo při nedělním nouzovém přistání letadla na moskevském letišti Šeremeťjevo. Na palubě bylo 78 pasažérů. Stroj letící do Murmanska se krátce po startu pokusil o nouzové přistání, při němž vzplály motory a shořela celá zadní část letadla. O příčině havárie se zatím spekuluje. Jednou z verzí je úder blesku.
5. 5. 2019Aktualizováno6. 5. 2019, 18:28|

Letadlo české společnosti Smartwings sjelo v Moskvě z ranveje. Na ní byl led a sníh

Letadlo Boeing 737 české společnosti Smartwings mířící do Prahy během startu z moskevského letiště Šeremeťjevo sjelo z ranveje. Nikomu z cestujících se nic nestalo, letiště však muselo krátce uzavřít jednu přistávací dráhu. Informovala o tom s odvoláním na mluvčí letiště agentura TASS. Podle dopravce byl na dráze led a sníh.
13. 1. 2019Aktualizováno13. 1. 2019, 19:45|