TÉMA

Útvar rychlého nasazení

Policie zadržela čtrnáct lidí, viní je z organizování ilegální migrace. Hrozí jim šestnáct let vězení

Čtrnáct lidí policie zadržela a viní z organizování nelegální migrace z Turecka do Česka či dále do unijních zemí. Jeden Čech a třináct cizinců dopomohli podle kriminalistů k nezákonnému překročení hranic nejméně tisícovce migrantů.
27. 6. 2023|

Čeští policisté zadrželi gruzínského „vora v zakoně“

Čeští policisté vypátrali v tuzemsku občana Gruzie, kterého Spojené státy označují za takzvaného „vora v zakoně“ – tedy vysokou autoritu v prostředí zločineckých skupin. Zadrželi ho na základě mezinárodního zatykače. V současné době je muž ve vydávací vazbě, kde bude čekat na výsledek svého extradičního řízení do USA. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej.
17. 1. 2023|

Policisté z URNA nově hlídají české ambasády v Moskvě a Kinshase

Policisté z Útvaru rychlého nasazení (URNA) nově hlídají česká velvyslanectví v Demokratické republice Kongo a v Rusku. Jejich přítomnost na ambasádách v Kinshase a v Moskvě má být dočasná. Podle ministerstva zahraničí má bezpečnostní důvody.
5. 2. 2021|

Policejní prezident a ministr vnitra ocenili profesionální zásah policistů při přepadení banky

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a policejní prezident Jan Švejdar ve středu ocenili 32 středočeských policistů a příslušníků Útvaru rychlého nasazení (URNA) za prosincový zásah v bance v Příbrami, kde ozbrojený pachatel držel rukojmí. Policie je při zásahu osvobodila a pachatele zadržela. Kromě lehkého zranění pachatele nebyl nikdo zraněn.
9. 1. 2019|