TÉMA

Jan Prušinovský

Na jaře v ČT Peče celá země, Dobré ráno baví z Brna a Jiřina Bohdalová je za Svatou

Česká televize představila novinky, které zaplní jarní program. Na obrazovku se vrátí další řada Peče celá země, pokračování krimi Stíny v mlze i komediálního seriálu Dobré ráno, Brno! Témat, o nichž se raději nemluví, se s humorem a empatií dotkne nový seriál Smysl pro tumor. Novinkou jsou také případy paranormálních jevů, které vyšetřuje komediální krimi seriál To se vysvětlí, soudruzi! ČT na jaře rovněž odvysílá televizní film Svatá, který dostala k devadesátým narozeninám představitelka hlavní role Jiřina Bohdalová.
28. 11. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

Dobré ráno, Brno, podruhé. Chystané pokračování prozradí víc ze soukromí postav

První řada komediálního seriálu Dobré ráno, Brno! přilákala na začátku roku k obrazovkám více než půl milionu diváků. Tvůrci v čele s režisérem Janem Prušinovským nyní připravují druhou řadu. I ta nahlédne do zákulisí České televize s notnou nadsázkou. Natáčí se tam, kde se seriál odehrává – v brněnském studiu.
6. 5. 2023|
Doporučujeme

Vulgarismy v Mostě lidem nevadí, v Dobrém ránu ano, přitom jazyk zhrubl všude, říká Prušinovský

S Českou televizí spolupracuje režisér a scenárista Jan Prušinovský opakovaně, mimo jiné jako tvůrce několika komediálních seriálů. Největší pozdvižení vyvolal Most!, jehož verze se právě vysílá v Maďarsku, a před pár dny diváci zhlédli závěr seriálu Dobré ráno, Brno!, v němž si Prušinovský dělá legraci ze zákulisí televizní instituce. Brzy začne točit pokračování. V Interview ČT24 mluvil o tom, do jaké míry je seriálové Dobré ráno fikce a proč vulgarismy z úst moderátorů ranního vysílání vadí divákům víc než od štamgastů hospody v seriálu Most!
6. 3. 2023|

Dobré ráno, Brno! Nový komediální seriál prozradí, jak to (ne)vypadá v televizním zákulisí

Když na Špilberku zhasne noční osvětlení, rozsvítí se v režijní místnosti studia České televize na druhé straně města červené světýlko a společně s ním se rozzáří i oči ostříleného televizního režiséra Mirka Kurše. S moderátorskou dvojicí Radkou a Cyrilem se chystá popřát: Dobré ráno, Brno! Stejnojmenný komediální seriál Jana Prušinovského od 9. ledna vysílá Česká televize. Úvodní díl uvede ale už na Silvestra v iVysílání.
30. 12. 2022|

Seriál Killer vezme diváky do Trierova Království i za vyhořelým týmem Dobrého rána z Brna

Seriály před uvedením v televizi či na webu i letos promítá v Brně festival Seriál Killer. A to jak chystané projekty zahraniční, tak tuzemské. Návštěvníci mohou například s předstihem zhlédnout část nové řady ze série Království od Larse von Triera. Z českých seriálů se představí třeba komediální novinka Jana Prušinovského z televizního prostředí. Hlavní pozornost programu se soustředí tentokrát na švédskou tvorbu. Té je věnována i část určená pro profesionály. Seriál Killer potrvá od 20. do 25. září.
20. 9. 2022|

Zátopek na Českých lvech předběhl všechny české filmy z roku 2021

Devětadvacáté ceny Český lev vybraly to nejlepší, co se v roce 2021 natočilo pro tuzemská kina i televize. Pomyslná „zlatá“ patří životopisného dramatu Zátopek v režii Davida Ondříčka, který získal nejvíce – osm – sošek. Představitel olympijského atleta Václav Neužil byl vyhlášen nejlepším hercem v hlavní roli. Mezi herečkami vítězí Pavla Gajdošíková z dramatu Chyby. Závěrečný ceremoniál patřil nejen filmařům, pořádající Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) i diváci přímého přenosu podpořili rovněž válčící Ukrajinu.
16. 2. 2022Aktualizováno5. 3. 2022, 22:30|

„Chtěl jsem natočit film, kde si lidi řeknou promiň.“ Prušinovský přiznává v kinech Chyby

Jan Prušinovský natočil svou první romanci a také první film s dominantní ženskou postavou. Novinka s názvem Chyby vznikla podle scénáře kopřivnického pokrývače Romana Vojkůvky a v koprodukci České televize. V kinech se promítá od 15. července. Režisér a zároveň scenárista Prušinovský mezitím už roztočil další snímek, odehrávat se bude v prostředí formule 1. A pro ČT chystá také seriál.
14. 7. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

„Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce.“ Prušinovský v traileru odhaluje romanci Chyby

Nový film režiséra Jana Prušinovského je romancí, v níž se do vztahu dvou lidí nečekaně promítne minulost. Pár hraje Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský, pro které jde o první hlavní role v celovečerním filmu. Chyby podle scénáře Romana Vojkůvky se teď představují v traileru, do kin dorazí 15. července.
1. 6. 2021|

Formuli 1 pilotoval McQueen či Damon. Teď jim v Grand Prix konkurují Hádek, Ferro a Kozub

Režisér Jan Prušinovský natáčí podle vlastního scénáře „lehce testosteronovou komediální roadmovie“. Do hlavních rolí obsadil Kryštofa Hádka, Robina Ferra a Štěpána Kozuba. První klapka filmu Grand Prix padla na začátku května na Českolipsku, štáb ale natočí i Velkou cenu formule 1 ve Španělsku. Vášeň pro motosport je totiž další fanouškovství, které Prušinovský ve své novince zkoumá. Zahraniční snímky ze závodnického prostředí zajímá spíše rivalita pilotů formule.
13. 5. 2021|

Na pláž do divadla. Na zábradlí nabízejí předpremiéru více lidem, než se čekalo

Koronavirová opatření de facto ukončila tuto divadelní sezonu, soubory už ale připravují tu další. Jak bude vypadat první zářijové představení, se mohou v mimořádné sérii předpremiér přesvědčit návštěvníci Divadla Na zábradlí. Komedii Zlatá pláž, kterou divadlo uvede, režíruje Jan Prušinovský.
9. 6. 2020|

Taková normální rodinka i Zkáza Dejvického divadla. Zabavte se komediálními seriály

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24, zaměřené zejména na filmy, seriály a kulturní pořady. V tomto článku se probíráme komediálními seriály.
18. 3. 2020|

Vždycky Most, nebo spadne Klec? Český lev zveřejnil televizní nominace

Seriály Most! a Zkáza Dejvického divadla nebo film Klec získaly nominace na Českého lva v televizních kategoriích. Pět z celkem šesti nominovaných počinů vzniklo pod hlavičkou České televize. Výběr z nejlepších kinosnímků už Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) zveřejnila v polovině ledna. Vítězové všech kategorií budou vyhlášeni 7. března v přímém přenosu ČT.
10. 2. 2020|

Hlavní cenu Trilobit 2020 získali herci Schmitzer a Mrkvička za výkon ve filmu Staříci

Herci Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička obdrželi v sobotu Hlavní cenu Trilobit 2020 za své role ve filmu Staříci. Ocenění uděluje Český filmový a televizní svaz FITES. Poctu za celoživotní dílo v podobě Ceny Vladislava Vančury si v berounském kulturním domě Plzeňka osobně převzal legendární herec a dětský lékař Vladimír Pucholt žijící v Kanadě.
25. 1. 2020|

Lidi, kteří nejsou ani dobří, ani špatní. Režisér Prušinovský se pustil do romance Chyby

Mladá a energická Ema se svěří Tomášovi se vším, co v životě prožila. Toho ale její příběh nezajímá, chce totiž žít pouze tady a teď. První klapka připravovaného filmu Chyby z dílny režiséra Jana Prušinovského padla v neděli v Příbrami. V hlavních rolích se objeví Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský. Premiéru tvůrci plánují na podzim příštího roku.
5. 8. 2019|
168 HODIN

A příště už nedržet úhel. Seriál Most! odkryl herecký talent Zdeňka Godly

„Drž úhel,“ napomíná hostinský Eda romského popeláře Frantu v televizním seriálu Most! a nutí ho sedět za stolem tak, aby nebyl vidět z ulice. Pro postavu mosteckého Roma i pro jeho představitele Zdeňka Godlu ovšem platí všechno, jen ne neviditelnost. Režiséři i seriáloví kolegové se shodují, že v neherci Godlovi dřímal přirozený talent, který se naplno projevil právě v Mostu!.
4. 2. 2019|

Scenárista Mostu!: Dlouze jsme řešili, jestli má postavu Pavla-Dáši hrát chlap. Ve hře byl i konkurz transsexuálů

Seriál Most! sleduje každé pondělí půldruhého milionu diváků. Příběh hlavního hrdiny Luďana a jeho sestry Pavla, nebo lépe řečeno bratra Dáši vypráví tvůrci s nadsázkou a bez poučování. Přitom se nevyhýbají ani tématům jako nesnášenlivost nebo rasismus.  Hosty Událostí, komentářů byl scenárista Petr Kolečko a také herečka Erika Stárková, která v seriálu hraje transsexuála.
2. 2. 2019|

Most! si nebere servítky. Nový seriál ČT vtipkuje o rasismu, chudobě i Poště pro tebe

Nový seriál Most! se v pondělí večer poprvé představí na obrazovkách České televize. Osmidílná komediální série je již šestou spoluprací dvojice Jan Prušinovský a Petr Kolečko. V novince, která s velkou nadsázkou zobrazuje nelehká témata, jakými jsou rasismus nebo chudoba, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. První díl vysílá od 21:05 ČT1.
7. 1. 2019Aktualizováno7. 1. 2019, 15:15|