TÉMA

Bučovice

168 hodin: Otčím s podmínkou za znásilňování nevlastní dcery se opakovaně dopustil i fyzického napadení dětí. Soud to ignoroval

Děti, které zažívají domácí násilí, mají chránit Orgány sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD), policie i soudy. I nedávný případ dívky, kterou přes dva roky znásilňoval její otčím, svědčí o tom, že selhávají. U soudu za to muž dostal podmínku, a to i s odůvodněním, že není násilník. Pořad 168 hodin ale zjistil, že muž figuruje ve třech případech přestupků, kdy fyzicky napadal nevlastní dceru i jejího mladšího bratra. Dívce například rozbil hlavu. Jenže soud to vůbec nevzal v potaz.
4. 3. 2024|

V Bučovicích, Slavkově a Veselí už nebudou na autobusovém nádraží informační kanceláře, nevyplatily se

Od května ukončí provoz informační kanceláře na třech jihomoravských autobusových nádražích. Důvodem je malý zájem cestujících o služby. Konec okének se dotkne ale taky školáků a seniorů, kteří si v nich vyřizovali jízdní doklady a slevové průkazky.
23. 4. 2021|

V Bučovicích obnovili dva zpustlé lesoparky. Jsou v nich nové stromy, altány nebo hřiště

V Bučovicích na Vyškovsku dokončili proměnu lesoparků Kalvárie a Hradisko. Na místě vzniklo zázemí na trávení volného času, obec nechala vysázet přes tisíc keřů a stromů. Úpravy vyšly na zhruba třicet milionů korun, většinu pokryla evropská dotace. O lesoparky se předtím aktivně nikdo desítky let nestaral.
14. 9. 2020|

Část bank ruší své menší pobočky. Koronakrize ukázala, že se bez nich lidé obejdou

Banky ruší desítky svých poboček po celé republice. Koronavirová krize totiž podle nich ukázala, že se lidé bez jejich služeb obejdou a že je svede zastoupit internetové bankovnictví. Například Komerční banka do konce srpna definitivně uzavřela stovku poboček včetně té v Bučovicích nebo Velkých Pavlovicích. Bankomaty ve městech zůstávají.
31. 8. 2020|

Lednici i Valtice. Lichtenštejnové chtějí kromě pozemků také čtyři zámky a jeden hrad

Knížecí rodina Lichtenštejnů požaduje od českého státu vrácení pěti moravských hradů a zámků včetně Lednice a Valtic. Rod podal v prosinci žaloby u 26 okresních soudů kvůli nemovitostem a pozemkům, které stát získal na základě Benešových dekretů. Kromě Lednicko-valtického areálu jde i o hrad Šternberk a zámky v Bučovicích a Velkých Losinách.
4. 1. 2019|