TÉMA

Timothée Chalamet

Chalamet bude přednostně točit pro Warnery. Travolta gratuluje k hitům

Osmadvacetiletý Timothée Chalamet je hereckou hvězdou mladé hollywoodské generace. Jeho talent jen potvrdila nedávná dohoda se společností Warner Bros., která filmovému studiu zajišťuje přednostní právo na Chalametovy budoucí projekty. Podpis smlouvy přišel krátce poté, co se Chalamet objevil v hlavní roli dvou nejvýdělečnějších filmů v amerických kinech v rozmezí pouhých osmi měsíců. To se naposledy podařilo před téměř půlstoletím Johnu Travoltovi.
před 6 h hodinami|

V kinech se završí filmová Duna, na věrnou adaptaci fanoušci čekali desítky let

Do kin vstupuje Duna: Část druhá. Adaptace díla amerického spisovatele Franka Herberta je jedním z nejočekávanějších filmů posledních let. I přes celosvětovou popularitu se nejprodávanější sci-fi román všech dob věrného filmového zpracování dočkal až po více než půlstoletí.
29. 2. 2024|

Wilder, Depp a teď Chalamet. Na plátně hledají, jak vystihnout Dahlova čokoládníka

„Takovou čokoládu jste ještě neochutnali,“ zpívá v novém muzikálu Wonka v podání Timothéeho Chalameta, když nabízí lidem svoje laskominy vyrobené třeba z žirafího mléka nebo slz ruského klauna. Wonku samotného jsme ale už viděli. Majitele tajemné fabriky si ve filmových adaptacích knihy Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu zahráli Gene Wilder a Johnny Depp. Každý tak trochu hledal, co z Wonky vystihnout.
13. 12. 2023|

Cancel culture, oscarově obézní Fraser i návrat do dělohy. Filmové Benátky jsou téměř u konce

Filmový festival v Benátkách už promítl většinu svých nejočekávanějších titulů, od kterých se očekává, že v dalších měsících zabojují i o oborová ocenění či Oscary. Největší pozornost zatím vzbudila dirigentka jménem Tár v podání Cate Blanchettové, jejíž profesní život ovlivní skandály, nebo drama The Whale, v němž se chce Brendan Fraser „ujíst“ k smrti. Mimo hlavní soutěž se už promítala také česká dramata Běžná selhání a Oběť.
6. 9. 2022|

Filmová upoutávka týdne: Planetu Duna obývá první ukázka epické sci-fi

Očekávaná adaptace vědeckofantastického románu Duna se prezentuje v tříminutové upoutávce. Hvězdně obsazený a údajně „nezfilmovatelný“ příběh z desetitisíce let vzdálené budoucnosti by měl vstoupit do českých kin v polovině letošního prosince.
12. 9. 2020|

Beautiful Boy neprožívá nic pěkného, drogy ničí jeho rodinu

Vztah drogově závislého mladíka a jeho otce se snaží vystihnout belgický film Beautiful Boy, který od prvního lednového týdne uvádí i česká kina. Režisér Felix Van Groeningen ho natočil podle skutečného příběhu novináře Davida Sheffa a jeho syna Nica. Každý z nich napsal knihu o této životní etapě rodinné beznaděje ze svého pohledu.
5. 1. 2019|