TÉMA

Philip Morris

Philip Morris investuje více než miliardu korun do rozšíření závodu v Kutné Hoře

Tabáková společnost Philip Morris International (PMI) investuje více než miliardu korun do rozšíření závodu v Kutné Hoře. Vybuduje nové kapacity pro výrobu náplní do bezdýmných produktů, oznámila v úterý v tiskové zprávě. Na rozdíl od obvyklých cigaret se v náplních tabák zahřívá.
20. 6. 2023|

Rusko umožní zabavování pronajatých zahraničních letadel. Kuleba zkritizoval firmy, které tam dále podnikají

Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí podepsal zákon, který umožňuje, aby si tamní letecké společnosti jako vlastní majetek zaregistrovaly letadla dosud pronajatá od zahraničních společností. Sankce uvalené na Rusko po invazi Moskvy na Ukrajinu dávají leasingovým firmám čas do 28. března, aby se osvobodily od smluv s ruskými aerolinkami. Ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba vyzval Západ, aby bojkotoval společnosti, které v Rusku stále podnikají. Zástupci zemí EU schválili čtvrtý balík sankcí proti Rusku.
14. 3. 2022Aktualizováno14. 3. 2022, 20:52|

Zahřívaný tabák zatíží v květnu spotřební daň. Dopad do cen výrobků firmy nechtějí komentovat

Novou spotřební daň z cigaret se zahřívaným tabákem začne stát vybírat už za necelý měsíc. Půjde zhruba o čtrnáct korun z každé krabičky. Firmy zatím nechtějí říct, jestli a jak zdanění promítnou do cen. Ministerstvo financí s mírným zdražením počítá.
28. 4. 2019|

Cigarety s nabíječkou mění tabákový průmysl. Roste nová generace e-kuřáků

Alternativní kouření. O tom, zda je skutečně zdravější, se vedou diskuse, nicméně o jeho rostoucí popularitě není pochyb. Elektronické cigarety a nejnověji také tabákové výrobky „bez dýmu“ si získávají oblibu hlavně mezi mladými. Tabákový trh zažívá takřka dějinný převrat.
7. 1. 2019|