TÉMA

Oliver Pospíšil

Ani Moskva, ani Dallas. Brněnští politici vyhlašují nové hlasování o jménu výletní lodi

Z pojmenování opravené lodě brněnského dopravního podniku, která má letos vyplout po mnoha letech na Brněnskou přehradu, se stalo politikum. Vedení města rozhodlo, že neponese původní název Moskva z roku 1955, který si Brňané vybrali v anketě. Byl podle nich poplatný době. Navrhují proto pojmenování Bratislava nebo Morava, o předem vybraných možnostech lidé budou opět hlasovat v anketě.
13. 2. 2020|

Místo po žebříku vraty. Brno vybudovalo vstup do unikátního vodojemu pod Žlutým kopcem

Nový vchod do jednoho z vodojemů pod Žlutým kopcem nechalo postavit město Brno. Dosud byl do bývalého vodojemu vstup opatřený pouze poklopem a dolů se muselo po strmém žebříku. Namísto poklopu jsou tam nyní dvoukřídlá vrata. Jde o první krok města k budoucímu využití podzemních prostor, o které se v minulosti mimo jiné zajímaly filmové štáby.
21. 11. 2019|

Brno koupí za víc než půl miliardy druhou polovinu Technologického parku. Chce se stát jediným vlastníkem

Brněnští zastupitelé schválili koupi poloviny Technologiského parku za víc než půl miliardy korun od firmy P&O. Město se tak stane téměř jediným vlastníkem parku, už teď mu polovina patří. Jednu akcii má Vysoké učení technické. S tím chce magistrát jednat. Technologický park poskytuje kancelářské prostory inovativním společnostem a výzkumným institucím v areálu na severu Brna.
5. 11. 2019|

Další startovací byty v Brně. Město postaví dva domy ve Valchařské ulici

Dva bytové domy ve Valchařské ulici postaví Brno. Už dříve město počítalo s výstavbou jednoho domu, která se ale kvůli rekonstrukci ulice oddálila. Celkem 15 bytů bude stát 48 milionů korun, sloužit budou jako startovací bydlení pro mladé rodiny.
3. 1. 2019|

Nikdy neodstoupím, nech si to všichni zapamatují! ... a další výroky roku 2018

Další kauzy premiéra Andreje Babiše, tradiční bonmoty prezidenta Miloše Zemana, několik odhalení opsaných vysokoškolských prací, potíže se stavbou dálnic i jejich zimní údržbou, prezidentské i komunální a senátní volby. I takový byl v Česku rok 2018 – připomeňte si ho ve výběru některých výrazných výroků.
31. 12. 2018|