TÉMA

Patti Smith

Patti Smith do Prahy konečně přivezla svou energii

Patti Smith paří k hudebníkům, kteří se do Česka opakovaně vracejí. Přesto v úterý odehrála v Praze koncert, v nějž někteří její příznivci už ani nedoufali. Kvůli pandemickým odkladům se posunul o dva roky. Pětasedmdesátiletá americká písničkářka ale ve Foru Karlín rozehnala případné pochyby, jestli bude mít stále ještě energii na velká vystoupení.
20. 7. 2022|

Zemřel muzikant Ivan Král. Spolupracoval s Patti Smith, Iggym Popem i kapelou Lucie

Ve Spojených státech zemřel český hudebník Ivan Král, bylo mu 71 let. Po emigraci z Československa působil jako kytarista v Patti Smith Group, s níž nahrál čtyři studiová alba a napsal pro ni řadu písní. Na jednom pódiu se ale objevil také s Iggym Popem či kapelami Blondie a Kiss. Po návratu do Česka produkoval například desku skupiny Lucie.
3. 2. 2020Aktualizováno3. 2. 2020, 13:07|

Neuvěřitelný Ivan Král. Hrál s hvězdami, napsal světový hit, nyní vypráví svůj americký příběh

Poznal zblízka legendy světového rocku a sám se zapsal do hudební historie. Nyní příběh Ivana Krále vychází jako autorizovaný životopis. Někdejší spoluhráč hvězd, jakými jsou Iggy Pop, Patti Smith nebo David Bowie, v knize popisuje divoká léta plná sexu, drog a rokenrolu.
16. 12. 2019|

Recenze: Oddaná Patti Smith splétá celé mračno literárních šípů

Patti Smith, jejíž novinka Oddanost právě vyšla česky, již nejspíš nové album nenatočí. Neznamená to však, že by ji opouštěly síly. Jen je zaměřuje jiným směrem. Osobně pojatý text je toho nejlepším důkazem.
27. 12. 2018|