TÉMA

Pilsen Steel

Bývalí zaměstnanci Pilsen Steel se dočkají mezd po třech letech. Končí insolvence podniku

Bývalí pracovníci plzeňských oceláren se po více než třech letech dočkají svých mezd. Končí totiž insolvence společnosti Pilsen Steel. Insolvenční správce bude moci šesti stovkám bývalých zaměstnanců po rozprodání majetku rozdělit přes osmdesát milionů korun. Dalších 44 milionů půjde soukromým věřitelům a úřadům. Dřívější hutě a kovárny, které byly součástí Škodových závodů, koupil německý podnikatel Max Aicher za 300 milionů korun.
10. 10. 2023|

Česko pravomocně obstavilo peníze ruské banky, jejíž šéf má blízko k Putinovi

Finanční analytický úřad (FAÚ) definitivně obstavil peníze první ruské banky. Jde o VEB.RF, jejíž ředitel Igor Šuvalov má blízké vazby na Vladimira Putina. Téměř 180 milionů korun bylo na účtech zkrachovalé plzeňské firmy Pilsen Steel. Peníze měly zamířit právě do jmenovaného finančního domu, jenž českou společnost, která je nyní v insolvenci, dříve ovládal.
3. 5. 2023|

České úřady zmrazily peníze první ruské banky. Jejich prostřednictvím ovládala strojírnu Pilsen Steel

České úřady obstavily v rámci sankcí peníze první ruské banky. Finanční analytický úřad (FAÚ) zmrazil zhruba 175 milionů korun sankcionované VEB RF. Peníze byly na účtech zkrachovalé plzeňské společnosti Pilsen Steel, kterou ruská banka dříve ovládala.
16. 1. 2023|

Zkrachovalou firmu Pilsen Steel převezme německá skupina Max Aicher

Novým majitelem zkrachovalých plzeňských hutí a kováren Pilsen Steel a společnosti Pilsen Estates je od 1. července společnost s ručením omezeným Max Aicher Pilsen z německého holdingu Max Aicher. Novinářům to v úterý oznámil insolvenční správce Jaroslav Brož. Německá firma, která patří k největším nezávislým ocelářským podnikům v Evropě, už zaplatila za Pilsen Steel a Pilsen Estate celou kupní cenu. Její výši ani budoucí záměry nového majitele Brož nechtěl komentovat. Neuvedl ani, nakolik kupní cena pokryje pohledávky věřitelů.
30. 6. 2020|

Soud povolil prodej hutí Pilsen Steel mimo dražbu, jméno kupce zatím nepadlo

Krajský soud v Plzni povolil ve čtvrtek insolvenčnímu správci prodej zkrachovalých plzeňských hutí a kováren Pilsen Steel mimo dražbu. Kupcem by měla být podle dřívějších informací ČTK německá skupina Max Aicher, která podniká ve výrobě oceli, nemovitostech a ekologii.
14. 2. 2020|

V Pilsen Steel podepisují pracovníci dohody o ukončení poměru. Možný kupec firmy by si nechal asi 50 lidí

Většina z 475 propouštěných pracovníků Pilsen Steel v pondělí podepisovala dohodu o ukončení poměru. Ráno přišlo téměř dvě stě lidí a chodí další. Úřad práce pro ně zřídil ve dnech 20. a 22. ledna ve firmě mobilní kancelář se sedmi úřednicemi. Vezme je do evidence a přijme žádosti o vyplacení odstupného.
20. 1. 2020|

Čtyři stovky pracovníků Pilsen Steel dostanou nabídku na odchod dohodou

Celkem 475 pracovníků zkrachovalé firmy Pilsen Steel dostane 20. ledna nabídku na ukončení pracovního poměru dohodou z důvodu organizační změny. Zaměstnanci se sejdou ve firmě, kde jim budou k dispozici zástupci úřadu práce.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 17:38|

Pilsen Steel propustí pět stovek zaměstnanců

Plzeňské hutě a kovárny Pilsen Steel, které jsou v konkurzu a od loňského ledna nevyrábějí, propustí 500 zaměstnanců. Potvrdila to i předsedkyně odborů společnosti Ivanka Smolková. Ve firmě tak zůstane zhruba 50 lidí. Insolvenční správce Jaroslav Brož v prosinci řekl, že podnik má koupit strategický výrobní partner z oboru. Podle Smolkové Pilsen Steel kupuje německá skupina Maxe Aichera, Brož to ani nepotvrdil, ani nevyvrátil.
3. 1. 2020Aktualizováno3. 1. 2020, 19:35|

HN: Havlíček říkal velvyslanci Ruska, že by firmám pomohl konec sankcí. Jejich prodloužení však respektuje

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) se sešel s ruským velvyslancem Alexandrem Zmejevským a sdělil mu, že české firmy by uvítaly konec sankcí, píší Hospodářské noviny. Evropská unie zavedla sankce vůči režimu Vladimira Putina jako odpověď na ruskou anexi Krymu a vojenskou agresi na východní Ukrajině. Havlíček zároveň ambasadora ujistil, že bude konat v rámci jednotného evropského postupu. Hovořil s ním také o roli ruských bank v případu insolvence ocelárny Pilsen Steel.
24. 6. 2019|

Soud v Plzni začal projednávat konkurz hutí Pilsen Steel

Krajský soud v Plzni začal projednávat konkurz plzeňských hutí a kováren Pilsen Steel, který prohlásila soudkyně Jiřina Novotná v pátek. Do insolvenčního řízení se přihlásilo 92 věřitelů, kterým podnik údajně dluží skoro devět a půl miliardy korun. Insolvenční správce ale v minulých dnech pohledávky tří největších bankovních věřitelů popřel.
19. 6. 2019Aktualizováno19. 6. 2019, 18:03|

Krajský soud vyhlásil konkurz na hutě a kovárny Pilsen Steel

Krajský soud v Plzni prohlásil konkurz na firmu Pilsen Steel. Předlužené plzeňské hutě a kovárny jsou podle březnového verdiktu soudu v úpadku a od ledna nevyrábí.
16. 6. 2019Aktualizováno16. 6. 2019, 21:02|

Převzetí Pilsen Steel státem je podle ministra nereálné. Budoucnost firmy bude řešit s ruským velvyslancem

Ministr průmyslu a obchodu a vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) se kvůli nevyrábějícím plzeňským hutím a kovárnám Pilsen Steel, jež jsou v insolvenčním řízení, potká v nejbližších dnech s ruským velvyslancem. Ministr to řekl po jednání s odbory firmy. Vlastníkem stoprocentního obchodního podílu společnosti je ruský podnikatel Igor Šamis. Havlíček uvedl, že chce být v řešení budoucnosti firmy prostředníkem, převzetí Pilsen Steel českým státem podle něj ale aktuálně není na stole.
21. 5. 2019Aktualizováno21. 5. 2019, 18:20|

Pracovníci z Pilsen Steel se začali hlásit o dlužné mzdy

Zaměstnanci podniku Pilsen Steel se na úřadu práce začali hlásit o vyplacení dlužné mzdy za březen a duben. Provoz plzeňských hutí a kováren stojí od ledna, firma je v insolvenčním řízení a jarní gáži dluží bezmála šesti stovkám svých pracovníků.
20. 5. 2019Aktualizováno20. 5. 2019, 18:11|

Plzeňské hutě Pilsen Steel mají opět problémy, zaměstnanci jsou na nucené dovolené

Téměř tisícovka zaměstnanců Plzeňské hutě Pilsen Steel je po dvou letech znovu na nucené dovolené. Kovárny v roce 2014 prošly soudem povolenou reorganizací a před dvěma lety odvrátily konkurz. Společnosti se ale stále nedaří dostat do kladných čísel, a tak ruští majitelé v posledních měsících omezili provozní kapitál a společnost chtějí prodat.
22. 12. 2018|