TÉMA

FlixBus

Farmáři plánují v pondělí zablokovat Prahu. Do města přijedou šesti trasami

Čeští farmáři, kteří v pondělí hodlají protestovat v Praze, do metropole s technikou přijedou šesti trasami. Zemědělci přicestují ze směru od Českých Budějovic, Tábora, Strakonic a Písku nebo od Slaného či od Lovosic. Přijedou rovněž silnicemi podél D11 ve směru od Hradce Králové, od Pardubic a Havlíčkova Brodu. S odkazem na informace organizátorů protestu o tom informoval mluvčí Prahy Vít Hofman. Zemědělci se plánují vyhnout dálnicím.
16. 2. 2024Aktualizováno16. 2. 2024, 20:26|

Penta může koupit autobusové nádraží Florenc. Obchod schválil antimonopolní úřad

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil investiční skupině Penta koupit prostřednictvím Real Estate pražské autobusové nádraží Florenc. Úřad o tom informoval na internetových stránkách. Penta získá celou společnost ČSAD Praha Holding, která terminál i přilehlé lukrativní pozemky vlastní. Cenu transakce firmy nezveřejnily.
22. 11. 2023|

Poslední prázdninový víkend přibude na silnicích policistů. Dopravci posilují spoje

Poslední prázdninový víkend budou mít policisté a dopravci více práce než obvykle. Kvůli cestám z dovolených a návratu dětí do škol připravují preventivní akce, které posílí bezpečnost především na silnicích. Také vlakoví a autobusoví dopravci se připravují na větší nápor cestujících, na řadě míst proto plánují posílit spoje.
1. 9. 2023Aktualizováno1. 9. 2023, 17:39|

Při nehodě autobusů u Brna se zranilo 76 lidí, řidič zemřel

Tragická nehoda dvou autobusů uzavřela na několik hodin v obou směrech dálnici D2 u Brna. Jeden člověk zemřel, vyplývá z vyjádření policie a hasičů. Dalších 76 lidí je zraněných, z toho čtrnáct vážně. Mezi zraněnými jsou i tři děti, nejsou v ohrožení života. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Dálnice byla v místě uzavřena v obou směrech na několik hodin. Plně zprovozněna byla po 23. hodině. Do autobusu společnosti FlixBus, který mířil z Budapešti do Prahy, zezadu narazil jiný vůz. Příčinu havárie policie vyšetřuje.
17. 7. 2023Aktualizováno17. 7. 2023, 23:50|

Změny v pravidlech cestování na Slovensko snížily zájem o spoje, u Českých drah až o třetinu

Měnící se pravidla pro vstup na Slovensko snížila zájem lidí o spoje mnoha českých dopravců do země. České dráhy zaznamenávají skoro třetinový pokles oproti době před změnou karanténních opatření, znatelný útlum v zájmu zákazníků hlásí i Leo Express. Autobusový dopravce FlixBus pak upozorňuje, že cestující si kvůli nejistotě kupují jízdenky na poslední chvíli. Slovensko v posledních týdnech několikrát změnilo opatření na hranicích, nově se karanténě vyhnou jen plně očkovaní.
24. 7. 2021|

Dopravci lákají na obnovené spoje do ciziny. Slibují testy na covid zdarma i kapesné na cestu

Železniční a autobusoví dopravci lákají letos k letním cestám do zahraničí pomocí různých zvýhodnění, jako jsou test na covid-19 zdarma, kapesné na cestu nebo bezplatné změny rezervace. S blížícími se prázdninami a zlepšující se epidemiologickou situací společnosti také obnovují a přidávají další linky. České televizi to potvrdila většina velkých vlakových a autobusových dopravců v Česku. Někteří už hlásí vyprodané spoje. Očekávají, že již teď zvýšený zájem o cestování se ještězvedne, až začnou fungovat covidové pasy.
12. 6. 2021|

Dopravci zatím spoje nechávají, do budoucna ale nevylučují omezení

Dopravci k dalšímu omezení spojů kvůli vládním omezením zatím nepřistoupili, ale nevylučují ho. Nedělní spoje pojedou normálně, dál se uvidí podle poptávky na začátku týdne. Vláda od pondělí na tři týdny výrazně omezí pohyb osob. Pro cesty do zaměstnání mimo okres bude potřeba například potvrzení zaměstnavatele, pro cesty k lékaři či na úřady mimo okres pak čestné prohlášení nebo formulář s místem, časem a cílem cesty.
27. 2. 2021|

Tři desítky lidí se zranily při nehodě autobusu, který mířil z Prahy do Hamburku

Zraněné si v sobotu ráno v Německu vyžádala nehoda autobusu společnosti FlixBus, který mířil z Prahy do Hamburku. Třicítka lidí byla převezena do nemocnic, nejméně 18 z nich ale bylo již propuštěno, informovala agentura DPA. Tři osoby utrpěly středně těžká zranění. Lidé v autobusu byli podle německé policie z Česka, Německa, Británie, Turecka, Rumunska, Albánie, Číny, Indie a Egypta. Děti mezi nimi nebyly.
12. 9. 2020Aktualizováno12. 9. 2020, 16:10|

Do Slovinska buď s negativním testem, nebo karanténou. Vstup Čechů omezují i Lotyšsko a Estonsko

Slovinsko změnilo epidemiologické hodnocení Česka, Chorvatska a Francie a vyjmulo je ze zeleného seznamu bezpečných zemí. Občané těchto států tak budou muset prokázat zaplacené ubytování společně s negativním testem, nebo jít do dvoutýdenní karantény. Tranzitu se opatření netýká. Vstup Čechů na své území odpoledne omezilo také Lotyšsko, později se přidalo i Estonsko. Pro občany Česka se komplikuje také cestování na Kypr, budou se muset prokázat negativním testem.
3. 7. 2020Aktualizováno3. 7. 2020, 23:07|

V Úrazové nemocnici v Brně poslali studentky nakažené koronavirem taxíkem jinam. Na místo ředitele město vypsalo konkurz

Radní Brna vyhlásili výběrové řízení na ředitele Úrazové nemocnice. Potvrdil to náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Nemocnici pátým rokem řídí Zdeněk Buštík. Městu se podle Hladíka nelíbí ekonomická situace nemocnice a přístup ke koronaviru. Personál nechal odejít tři studentky z Milána, které se přišly zeptat na vyšetření. Nákaza se u dvou později v Praze potvrdila.
4. 3. 2020|

Mnohé vlaky jsou před svátky vyprodané. Dopravci posilují spoje

České dráhy (ČD) posílí předvánoční vlaky o deset tisíc míst. Týkat se to bude téměř všech expresů a rychlíků jedoucích z Prahy. Vedle toho ve dvou dnech ČD vypraví i mimořádný odpolední spoj z Prahy do Ostravy. Státní dopravce o tom informoval ve čtvrtek. Spoje posílí i konkurenční dopravci. Vánoce patří při cestování tradičně k nejvytíženějším obdobím.
19. 12. 2019Aktualizováno20. 12. 2019, 11:46|

S prodlouženým víkendem posiluje doprava

České dráhy přidají od pátku do provozu desítky vozů navíc, celkem by měly kapacity posílit o 15 tisíc míst. Nejvíce ji navýší na linkách mezi Prahou a Moravou a na Slovensko. Posílení dopravy k prodlouženému víkendu plánují i další dopravci, například RegioJet nebo FlixBus.
24. 10. 2019|

Autobusoví obři se spojí. Flixbus převezme linky Eurolines, posílí tak i v Česku

Společnost Flixbus, která zastřešuje síť autobusových linek v desítkách evropských zemí, kupuje značku Eurolines, zároveň převezme její linky v některých zemích včetně Česka. Flixbus posílí hlavně v mezinárodní autobusové dopravě, ale díky novým linkám posílí v boji s konkurenty například na trase mezi Prahou a Plzní.
2. 5. 2019|

Student Agency musí zaplatit za vytlačení konkurenční Asiany z trhu

Firma Student Agency musí podle rozhodnutí krajského soudu v Brně zaplatit firmě Asiana 11,7 milionu korun. Podle rozsudku způsobila Student Agency takto vysokou škodu Asianě tím, že ji v letech 2007 a 2008 vytlačila z trhu autobusové dopravy na trase Praha-Brno. Právníci obou stran si nechali lhůtu pro podání odvolání k Vrchnímu soudu k Olomouci. Antimonopolní úřad už dříve udělil dopravci Student Agency pětimilionovou pokutu.
20. 12. 2018Aktualizováno20. 12. 2018, 17:42|