TÉMA

Václav Neckář

Na festivalu Soundtrack Poděbrady živě zazní hudba z filmů Neckáře, Nellis i kapely Buty

Do Poděbrad se poosmé vrací festival filmového hudby a multimédií Soundtrack. Novinkou je filmová scéna, kde se promítají snímky s důrazem na hudbu. Od 24. do 27. srpna se návštěvníci setkají s Vojtěchem Dykem, kapelou Buty, Václavem Neckářem či Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers.
24. 8. 2023|

Tři desítky umělců zahrají pro českou kulturu. Koncert v Národním divadle odvysílá živě ČT

Národní divadlo se 27. února promění v koncertní halu s několika scénami, na nichž vystoupí tři desítky sólových zpěváků a hudebníků i kapel, aby upozornili na stav, v němž se kultura nachází. A také na to, že nemožnost pořádat kulturní akce nezasáhla jen umělce samotné, ale i mnoho dalších souvisejících profesí. Přímý přenos koncertu přinese od 20:10 ČT art, zahájení živě odvysílá také ČT1.
5. 2. 2021|

Snažil se svět harmonizovat, místo aby ukazoval na jeho rozpory, hodnotí Menzela filmoví kritici

Jiří Menzel rozuměl hercům, uměl s nimi pracovat a sám byl vynikajícím hercem. Točil filmy proto, aby uspokojil svoje diváky. V Bohumilu Hrabalovi si našel silné postavy a situace, které dokázal lyrizovat, aby potěšil všechny. Tak slavného režiséra hodnotí filmoví kritici a historici. Václav Neckář na něj zase vzpomíná jako na perfektního režiséra, protože ho hlídal.
8. 9. 2020|

Zemřela textařka Jiřina Fikejzová. Psala pro Rottrovou i Neckáře

Ve věku 93 let zemřela textařka Jiřina Fikejzová. Je podepsána pod desítkami populárních songů. Její texty zpívali Marie Rottrová, Eva Pilarová, Waldemar Matuška nebo Karel Gott.
2. 9. 2020|

Eva Pilarová dostala k výročí lázně. Písničkovou kúru jí připravili Absolonová nebo Dyk

Eva Pilarová oslavila v roce 2019 dvě životní jubilea: šedesát let na scéně a také osmdesáté narozeniny. I jako blahopřání k těmto příležitostem vznikl inscenovaný hudební pořad postavený na jejích písničkách. Pojmenovaný je podle zpěvaččina zřejmě největšího hitu Ach, ta láska nebeská. Filmaři z České televize ho nedávno dokončili.
2. 1. 2020|

Ticho a hudba. Palachův čin rezonuje v písních Kryla, Neckáře i Kolektivní halucinace

Čin Jana Palacha inspiroval a stále inspiruje i hudebníky. Jak písničkáře, kteří beznaděj tehdejší doby prožívali a jejichž písně o Palachovi mnohdy končily v trezoru, tak současné muzikanty, pro něž je Palachův odkaz neustále silným mementem.
21. 1. 2019|

Václav Neckář tráví silvestr v Hotelu Hvězdář, slavní hosté ho baví jeho písněmi

Česká televize zve na silvestr do Hotelu Hvězdář. Jeho majitel Václav Neckář v něm očekává hudební hvězdy, které se zhostí jeho písní v nových aranžích. Písničkový film vysílá ČT1 od 21:00. Vznikl u příležitosti 75. narozenin slavného zpěváka.
31. 12. 2018|