TÉMA

ZTE

Novým čínským velvyslancem v Česku se stal Feng Piao

Novým čínským velvyslancem v České republice se stal Feng Piao. Vyplývá to z informací na webu ambasády. Podle organizace Sinopsis má diplomatické zkušenosti zejména z arabských zemí. V únoru ve funkci velvyslance v Praze skončil Čang Ťien-min, od té doby byl v čele ambasády chargé d'affaires Čang Mao-ming.
17. 10. 2022|

Šéf Ericssonu lobboval u švédské ministryně kvůli Huawei a 5G, upozornil tamní deník

Generální ředitel společnosti Ericsson Borje Ekholm v sérii SMS zpráv švédské ministryni zahraničního obchodu Anně Hallbergové tlačil na to, aby země zvrátila zákaz uvalený na technologie čínských firem Huawei a ZTE v souvislosti s výstavbou sítí 5G, upozornil švédský deník Dagens Nyheter.
7. 1. 2021|

Huawei hrozí Česku soudy a arbitráží kvůli varování NÚKIB. Očekává jeho zrušení či úpravu

Čínská společnost Huawei je připravena se kvůli varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před jejími technologiemi bránit u soudů i prostřednictvím mezinárodní arbitráže. Požaduje zrušení nebo úpravu varování. Napsala to v dopisech adresovaných premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a řediteli NÚKIB Dušanu Navrátilovi. Odpověď chce čínská firma do 14. února, napsal server Deníku N. Dopis podle něj v pátek projedná vláda.
7. 2. 2019|
Huawei

Kauza Huawei: Obavy o své podnikání v Číně vyjádřila firma Home Credit, součást skupiny PPF

Obavy o své podnikání v Číně v souvislosti se sporem o technologie čínských firem Huawei a ZTE vyjádřili na schůzce s ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou (za ANO) zástupci společnosti Home Credit, která patří do skupiny PPF. Podrobnosti ke svému pátečnímu vyjádření, podle kterého zachytil možné problémy kvůli sporu pouze jeden ministr, doplnil v neděli premiér Andrej Babiš (ANO) v pořadu televize Prima Partie.
13. 1. 2019|

Český úřad pro kybernetickou bezpečnost varuje před produkty čínských firem Huawei a ZTE

Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost varuje před užíváním softwaru i hardwaru čínských společností Huawei Technologies a ZTE Corp. Představuje to kybernetickou hrozbu, uvedl. Už v listopadu označila firmu Huawei za možné bezpečnostní riziko americká vláda.
17. 12. 2018Aktualizováno17. 12. 2018, 18:53|