TÉMA

Geosan

Kulturní dům Slavie v Českých Budějovicích projde opravou za půl miliardy korun

Českobudějovický kulturní dům Slavie opraví sdružení firem Metrostav, Geosan a Auboeck. Rozsáhlá rekonstrukce zhruba za pět set milionů korun bez daně potrvá dva roky. Výběrové řízení na opravu v pondělí schválila městská rada, informoval náměstek českobudějovické primátorky Petr Maroš (ODS). Součástí projektu je i nákup vybavení objektu zhruba za 150 milionů korun.
24. 4. 2023|

Za manipulování zakázek na opravu hřebčína v Kladrubech soud potrestal dvanáct lidí a firmu

Pražský vrchní soud pravomocně potrestal v případu zmanipulovaných zakázek na opravy Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem dvanáct lidí a jednu firmu – Chládek a Tintěra. Uložil jim podmíněné nebo peněžité tresty, podobně jako krajský soud. Oproti prvoinstančnímu verdiktu osvobodil další dvě obžalované společnosti DOP Construction a Strabag.
14. 2. 2023|

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Jičínská nemocnice získá multifunkční pavilon, kraj podepsal smlouvu na jeho stavbu

Královéhradecký kraj těsně před vypršením lhůty podepsal smlouvu na stavbu multifunkčního pavilonu v jičínské nemocnici za 319 milionů korun s vítězem tendru – firmou Geosan. Zakázka krajskou radnici vyjde o třetinu levněji, než původně plánovala, a ušetří tak 155 milionů korun. Firma převezme staveniště 20. srpna.
11. 8. 2021|

Může se stavět. Antimonopolní úřad zastavil řízení o tendru na královéhradecký stadion

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zastavil správní řízení ve věci tendru na stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové. Město Hradec Králové tak bude moci podepsat smlouvu s vítěznou firmou. Stadion by za 568 milionů korun bez DPH mělo postavit sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont.
24. 3. 2021Aktualizováno24. 3. 2021, 13:15|

Hradec Králové vyhlíží nový fotbalový stadion. Rada už vybrala stavitele

Nový fotbalový stadion v Hradci Králové by mělo za 568 milionů korun bez DPH postavit sdružení firem Strabag, Geosan Group a D&D Elektromont. Městská rada je – jako vítěze tendru – doporučila schválit zastupitelstvu, příslušné jednání proběhne příští týden. Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu připravuje už déle než patnáct let.
23. 3. 2021Aktualizováno23. 3. 2021, 15:39|
Modernizace D1

Firmy, které včas nedokončily opravu D1 u Humpolce, žalují ŘSD kvůli smluvní pokutě

Firmy, kterým Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypovědělo smlouvu na modernizaci D1 u Humpolce, se brání smluvním pokutám a ředitelství žalují. Informaci České televizi potvrdili mluvčí jedné ze žalujících společností i ŘSD. Mluvčí silničářů Jan Studecký upřesnil, že firmy nesouhlasí s penále za porušení smlouvy. Ukončení smlouvy loni v prosinci zdůvodnilo ŘSD velkým zpožděním prací.
17. 7. 2019|

ŘSD pobouřil harmonogram prací na D1: o víkendu nula dělníků

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) poslalo firmě Geosan Group příkaz k okamžité opravě dutin označovaných jako kaverny na dálnici D1 u Humpolce. Následně mají stavbaři na spravované D1 mezi Humpolcem na 90. kilometru a Větrným Jeníkovem na 104. kilometru rozšířit jízdní pruhy, aby tam mohla jezdit auta bez omezení. Iniciativu na staveništi je ŘSD připraveno převzít v pondělí, kdy bude informovat o dalším postupu. Firma Geosan ale ČTK sdělila, že má podle pokynu správce stavby doručeného v pátek odstranit kaverny do devíti dnů.
14. 12. 2018|