TÉMA

Matthew McConaughey

Republikáni i demokraté v USA vybírají kandidáty pro volby. Podporu získávají politici umírněného středu

Američtí demokrati a republikáni v některých státech rozhodovali, které své politiky vyšlou do důležitých listopadových voleb. Nové složení obou komor Kongresu zásadně ovlivní politiku Spojených států a hodně napoví i o příštích prezidentských volbách. V primárkách se členové obou stran vyslovili spíše pro zástupce umírněného středu, extrémně vyhraněných kandidátů ubylo.
8. 6. 2022|

Osamělá hvězda Texas. Mrazy zde udeřily nejkrutěji kvůli izolované elektrické síti

Mrazy, které v polovině února udeřily ve Spojených státech, znamenaly výzvu především pro jižanské státy. Do největších potíží se dostal Texas. Hrdý stát je energetickým ostrůvkem v USA a jeho oddělená infrastruktura nezvládla nápor. Texas se nepoučil z deset let staré lekce a nepřipravil svou síť na zimu. Guvernér podporovaný energetickými společnostmi nejdřív vinil zamrzlé turbíny větrných elektráren, poté slova mírnil.
26. 2. 2021Aktualizováno26. 2. 2021, 22:30|

Recenze: Ticho před bouří… smíchu. Pro Stevena Knighta se zablesklo na horší časy

Lednová kinopremiéra je ve Spojených státech amerických obvykle určena pro filmové počiny, které distributor předem odsoudil k selhání. Ticho před bouří je nejnovějším a zcela ryzím přírůstkem v tomto smutném výčtu. I české kinosály nyní poctí filmová chiméra režiséra a scenáristy Stevena Knighta, která čerpá inspiraci z techno-thrillerů, erotických kriminálek, hollywoodských snímků 40. let, Starce a moře i filmů s šokujícími konci režiséra M. Nighta Shyamalana.
3. 2. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Ticho před bouří rozčísnou McConaughey a Hathawayová

Herečtí kolegové ze sci-fi Interstellar Matthew McConaughey a Anne Hathawayová se začátkem příštího roku potkají v thrilleru Ticho před bouří. Upoutávky film zatím halí do oparu záhady.
24. 11. 2018|