TÉMA

Marek Němec

Bráchové Orozovič a Němec si ničí život láskou k Veronice Khek Kubařové

Pražské komorní divadlo Ungelt uvedlo novinku Brácha. Hra britského dramatika Simona Graye je postavena na lásce dvou bratrů k jedné ženě. V české premiéře příběhu, který autor věnoval svému vlastnímu bratrovi, hrají Marek Němec, Igor Orozovič a Veronika Khek Kubařová.
20. 5. 2023|

V Dejvickém divadle si umíme říkat věci do očí, říká herečka Lenka Krobotová

Lady Macbeth hraje ve slavné tragédii v rámci Letních shakespearovských slavností herečka Lenka Krobotová, která je také součástí Dejvického divadla. V rozhovoru pro Interview ČT24 mluví o tom, v čem je tamní soubor specifický i zda se umí někdy pohádat. Zároveň přiznává, že je stále těžší se navzájem překvapovat.
18. 7. 2022|

Nad Hradem se smráká. Letním shakespearovským slavnostem letos vládne Macbeth

Jednou z nejslavnějších divadelních her o touze po moci začínají Letní shakespearovské slavnosti. Na Pražském hradě se usadí Marek Němec jako Macbeth. Tragédie i komedie alžbětinského dramatika se opět budou odehrávat pod širým nebem na hradních nádvořích nejen v Praze, ale také v Brně, Ostravě a Bratislavě. Divadelní festival kromě Macbetha uvede další tři novinky, včetně scénického koncertu.
28. 6. 2022|

Divadlo J. K. Tyla prožívá v Middletownu nostalgii po životě

Křehký, tragikomický i dojemný je příběh o obyvatelích Middletownu. Stejně jako fiktivní městečko se jmenuje i hra současného amerického dramatika Willa Ena, která se v něm odehrává a kterou v české premiéře uvádí plzeňské divadlo J. K. Tyla.
6. 11. 2019|

Recenze: Švanda dudák je v Plzni hvězda i chudák

Už dvanáctý ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem přinesl vlastní adaptaci Strakonického dudáka Josefa Kajetána Tyla, která výstižně zdůrazňuje nešvary čecháčkovství v kulisách „divokých devadesátek“. Režisér Marek Němec a dramaturg Jiří Janků spojili ve hře Švanda dudák uvolněnou aktualizaci s magičností nadpřirozených bytostí obývajících lesní scenérii zvanou U Ježíška.
8. 7. 2019|

ČT natáčí komediální krimi od tvůrce Kosma. Zločince stíhají Tři poldové a nemluvně

Namísto zbraně dudlík a plenky, namísto drsné policejní stanice rodinný domek v menším středočeském městě. Česká televize natáčí komediálně detektivní seriál Tři poldové a nemluvně podle scénáře Tomáše Baldýnského. Za režií stojí dvojice Jan Bártek a Radek Bajgar a v rolích „tří poldů“ se objeví Svatopluk Skopal jako penzionovaná policejní legenda a Marek Němec a Marek Adamczyk coby jeho synové a pokračovatelé rodinné policejní tradice.
20. 11. 2018|