TÉMA

Petr Nedvědický

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Začala dlouho plánovaná oprava ústecké Výstupní ulice. Řidiče čekají omezení

Začala oprava značně poničené tříproudé silnice ve Výstupní ulici v Ústí nad Labem. Vyžádá si omezení osobní dopravy. To mělo začít už v pondělí, firma nicméně zatím pracuje na chodnících, a tak byla v úterý dopoledne komunikace průjezdná oběma směry. Počítá se s tím, že pro osobní dopravu bude průjezdný vždy pouze jeden jízdní pruh, a to nejprve z Dobětic do Krásného Března. Provoz veřejné dopravy zůstane zachovaný. Informoval o tom vedoucí odboru dopravy a majetku ústeckého magistrátu Dalibor Dařílek.
3. 10. 2023|

O nákupu ústecké „díry“ zastupitelé hlasovali tajně a bez smlouvy. Primátor je překvapen, co podepsal

Díra – tak se říká pozemku v centru Ústí nad Labem, kde měla původně stát kancelářská budova. Soukromý projekt budil od začátku řadu pochybností a nikdy se jej nepodařilo realizovat. Díra tak hyzdí město dál. Město nyní pozemek, který kdysi prodalo, kupuje zpět, ale za výrazně vyšší částku. Aby se zastupitelé vyhnuli riziku trestního stíhání, rozhodli se hlasovat tajně, aby nikdo nemohl zjistit, kdo byl pro. Případu se věnoval Karel Vrána z Reportérů ČT.
19. 9. 2023|

Do Mojžíře už jen se strážníkem. Dopravní podnik upravil spojení s problémovou čtvrtí

Ústí nad Labem mění problémový spoj do vyloučené lokality Mojžíř. Místo trolejbusů, ve kterých cestující někdy slovně i fyzicky napadali řidiče nebo cestující, tam nově zajíždějí autobusy. Do nich ale můžou lidé nastoupit jenom předními dveřmi. Na bezpečnost tam navíc dohlížejí asistenti v dopravě, případně městští policisté.
31. 7. 2023|

Ústí nad Labem odkoupí za 73 milionů „díru“ v centru města, rozhodli zastupitelé v tajném hlasování

Zastupitelé Ústí nad Labem rozhodli tajným hlasováním o odkupu roky opuštěného staveniště v centru města. „Díru“, jak se objektu říká, má koupit za 73 milionů korun. Zastupitelé o prodeji hlasovali tajně. Primátor Petr Nedvědický (ANO) to odůvodnil tím, že jeden z občanů zastupitele upozornil na trestně právní odpovědnost v případě přijetí rozhodnutí. Vydáno bylo dvacet hlasovacích lístků, 19 zastupitelů bylo pro a jeden se hlasování zdržel. Ostatní zastupitelé si lístek ani nevyzvedli.
5. 6. 2023|

Mýdlařské legendě v Ústí hrozí demolice. Schichtovy závody může zachránit památková ochrana

Ministerstvo kultury zahájilo správní řízení o prohlášení správní budovy Schichtových závodů na Střekově v Ústí nad Labem za státem chráněnou památku. Budovu, ve které vzniklo ikonické mýdlo s jelenem, chce její majitel zbourat. Podle historiků se ale jedná o cennou stavbu z počátku 20. století.
21. 2. 2023|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

Senátorem za Ústí nad Labem se stal Martin Krsek

Senátorem ve volebním obvodu Ústí nad Labem bude historik Martin Krsek (SEN 21), získal 67,70 procenta hlasů. Jeho soupeř ve druhém kole, ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO) dostal 32,28 procenta hlasů.
1. 10. 2022Aktualizováno1. 10. 2022, 18:42|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|

V Ústí nad Labem se ve druhém senátním kole utkají Nedvědický s Krskem

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Ústí nad Labem postoupili ústecký primátor Petr Nedvědický (ANO) a historik Martin Krsek (SEN 21). Nedvědický obdržel 24,39 procenta hlasů, druhý Krsek má 19,16 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo přibližně 36,67 procenta voličů, o hlasy usilovalo devět kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října.
24. 9. 2022|

Spor o cenu za most v Ústí nad Labem po více než dvaceti letech skončil. Soud schválil smír

Soudní spor o doplatku za stavbu Mariánského mostu v Ústí nad Labem po 23 letech končí. Okresní soud v Ústí nad Labem schválil smír, který mu předložily město a společnost Witkowitz VHM. ČT informaci poskytl mluvčí soudu Martin Chládek. Podle zákona není při schválení smíru možné podat odvolání. Rozhodnutí je proto konečné. Zastupitelstvo města v pondělí schválilo, že firmě zaplatí třicet milionů korun. Společnost Witkowitz VHM původně požadovala mnohem více.
15. 9. 2022|

Dvě severočeská jezera Most a Milada mají nejasnou budoucnost, města váhají s převzetím

Otazníky visí nad budoucností dvou výjimečných jezer na severu Čech, která vznikla zatopením hnědouhelných dolů. Obě si měla podle původních plánů už před lety převzít od státu města. Jenomže váhají, je to pro ně příliš drahé.
5. 6. 2022|

Oprav hrobek průmyslníka Dittricha či Schichta se chtějí ujmout města

Města na severu Čech řeší opravu významných hrobek. Vedení Krásné Lípy by rádo převzalo hrob průmyslníka Augusta Dittricha. Záchrany se před několika lety ujal spolek Omnium, nedokázal ale splnit podmínky. A Ústí nad Labem už rozhodlo o převzetí šesti hrobek významných Ústečanů. I tato místa posledního spočinutí vyžadují opravy.
28. 1. 2022|

Koalice v Ústí nad Labem ztratila většinu. Tři radní PRO! Ústí rezignovali

Z koalice v Ústí nad Labem v pondělí odešlo hnutí PRO! Ústí. Radní Martin Hausenblas, Eva Outlá a Martin Krsek rezignovali na své funkce. Teď je vládnoucí ústecká koalice v menšině. Tvoří ji ANO, ODS a PRO Zdraví a Sport, což je 12 zastupitelů. V opozici zůstalo PRO! Ústí, Vaše Ústí, SPD, KSČM, Ústecké fórum občanů a dva nezařazení, v součtu 25 zastupitelů. Před odchodem PRO! Ústí z koalice byl poměr 20 ku 17.
8. 11. 2021Aktualizováno8. 11. 2021, 15:25|

Antimonopolní úřad zrušil tendr na 33 trolejbusů pro Ústí nad Labem. Město se odvolá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil veřejnou zakázku na dodávku 33 parciálních trolejbusů pro Dopravní podnik města Ústí nad Labem. Rozhodnutí není pravomocné, s odvoláním na mluvčí úřadu o něm v pátek informoval server Zdopravy.cz. Primátor Petr Nedvědický (ANO) uvedl, že město se odvolá.
13. 8. 2021|

Výběr nové ředitelky ústecké zoo vyvolal spory v městské koalici

Výběr ředitelky ústecké zoologické zahrady, kterou se od prvního července stane zooložka Ilona Pšenková, způsobil rozpor v koalici na magistrátu. Předsedkyně ústeckého koaličního klubu PRO! Ústí Karolína Žákovská proto vyvolala koaliční jednání o dalším postupu. Řekl to ve středu náměstek primátora Martin Hausenblas (PRO! Ústí). Rada města totiž vybrala Pšenkovou v rozporu s rozhodnutím výběrové komise, která doporučila druhého kandidáta, exředitele pražské zoo Petra Fejka.
16. 6. 2021Aktualizováno16. 6. 2021, 15:09|

Zoologickou zahradu v Ústí nad Labem povede zooložka Ilona Pšenková

Novou ředitelkou zoologické zahrady v Ústí nad Labem bude od 1. července její někdejší zooložka Ilona Pšenková, rozhodla o tom v úterý rada města. Vedení dalo Pšenkové přednost před dalším kandidátem, bývalým ředitelem pražské zoo Petrem Fejkem, oznámil to primátor Petr Nedvědický (ANO).
15. 6. 2021Aktualizováno15. 6. 2021, 15:07|

Ústí nad Labem má novou koalici, na radnici skončilo hnutí UFO

V Ústí nad Labem v pondělí vznikla nová koalice. Vládnoucí ANO spolu s ODS a hnutím PRO Zdraví a Sport vypověděly smlouvu koaličnímu partnerovi – Ústeckému fóru občanů (UFO). Podle zastupitelky Evy Fialové (ANO) byli dlouhodobě nespokojení s celkovou prací UFO, navíc ztratila koalice většinu. S koaličními subjekty se na spolupráci dohodl druhý nejsilnější klub PRO Ústí.
1. 2. 2021Aktualizováno1. 2. 2021, 15:15|

Ústí nad Labem povede primátor Petr Nedvědický z ANO

Primátorem Ústí nad Labem byl na ustavujícím zasedání nového zastupitelstva zvolen Petr Nedvědický z ANO. Povede koalici ANO, UFO, ODS a PRO Zdraví a Sport, která bude mít těsnou většinu 19 hlasů v zastupitelstvu o 37 členech.
19. 11. 2018Aktualizováno19. 11. 2018, 18:42|