TÉMA

Horní Maršov

Pátrání po ženě a tříletém dítěti v Krkonoších bylo opět neúspěšné, hledal je i vrtulník

Ani nedělní rozsáhlé pátrání v Krkonoších po čtyřicetileté ženě a jejím tříletém synovi z okresu Praha-západ výsledek nepřineslo. Od rána do setmění po nich v terénu, stejně jako v sobotu, pátralo na 80 policistů, hasičů a členů horské služby. Díky zlepšenému počasí policie nasadila i vrtulník. Právě v Peci pod Sněžkou byl 27. prosince pohyb ženy s dítětem zaznamenán naposledy.
31. 12. 2022Aktualizováno1. 1. 2023, 18:06|

V Krkonoších se na osobní auto zřítil strom, řidička zemřela

Po pádu stromu na osobní auto v Krkonoších v pátek před 10:30 zemřela řidička. V autě jela sama. Nehoda se stala na takzvané staré silnici ze Svobody nad Úpou do Janských Lázní, uvedla mluvčí královéhradecké policie Šárka Pižlová. Podle mluvčího Správy Krkonošského národního parku Radka Drahného strom na auto spadl při kácení, které ale KRNAP nezadal. V polovině června v Krkonoších po pádu stromu na auto na silnici mezi Horním Maršovem a Malou Úpou zemřeli tři lidé.
8. 7. 2022Aktualizováno8. 7. 2022, 14:50|

Záchranka v Temném Dole je oficiálně v provozu, za sebou však už má přes šedesát zásahů

V Temném Dole v Horním Maršově na Trutnovsku se ve čtvrtek oficiálně otevřela výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby (ZZS). Záchranáři však mají za sebou už přes šedesát zásahů. Většinou šlo o výjezdy k úrazům v horských střediscích východních Krkonoš, řekl mluvčí ZZS Královéhradeckého kraje Ivo Novák. Součástí nové stanice je také školicí centrum pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS). Za výstavbu a vybavení nových objektů kraj zaplatil více než 43 milionů korun. Záchranáři tam fungují od druhé poloviny prosince.
6. 1. 2022Aktualizováno6. 1. 2022, 15:09|

Koalice se pře o výši minimální mzdy. Maláčová žádá osmnáct tisíc korun, hnutí ANO to odmítá

Zatímco ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) navrhuje rekordní zvýšení minimální mzdy v příštím roce ze současných 15 200 až na 18 tisíc korun, hnutí ANO to zásadně odmítá – obává se zvýšení nezaměstnanosti. Z toho důvodu prosazuje růst podstatně nižší, v řádu stokorun. Premiér Andrej Babiš (ANO) chce, aby se během podzimu na minimální mzdě dohodly odbory se zástupci zaměstnavatelů. To se ale ještě nikdy v historii Česka nepodařilo.
2. 8. 2021|

Vrchní soud snížil tresty za zapálení barokního zámku v Horním Maršově

Vrchní soud v Praze snížil šesti mužům obžalovaným za zapálení autobazaru u Humpolce na Pelhřimovsku a zámku v Horním Maršově na Trutnovsku tresty vězení. Zároveň jim uložil povinnost nahradit majetkovou škodu 763 030 korun. Informoval o tom Pelhřimovský deník.cz.
5. 11. 2020|

Muži podle soudu zapálili maršovský zámek i autobazar. Nepravomocně dostali dlouholeté tresty

Léta za mřížemi nejspíše stráví šestice mužů, které soud usvědčil, že zapálili zámek v Horním Maršově a také autobazar u Humpolce. Navíc podle rozsudku, na který upozornil regionální Deník, kradli ve Švandově divadle v Praze. Nejmírnější z trestů je pětiletý, ostatní se ale pohybují kolem deseti let ve vězení nebo i výše. Rozsudek zatím není pravomocný, lhůtu na odvolání si vzali obžalovaní, ale i státní zástupce.
28. 5. 2020Aktualizováno28. 5. 2020, 18:21|

Lidem se už daří sehnat zubaře. Pomohly bonusy, říká pojišťovna

Dvanáct tisíc lidí, kteří neměli zubaře, ho teď našlo, tvrdí Všeobecná zdravotní pojišťovna. Pomohly podle ní bonusy vyplácené za registraci pacienta. Navíc příští rok se má částka zvednout z 50 korun rovnou na pět set a vzrostou i některé úhrady. Podle stomatologické komory se za těchto podmínek už vyplatí pečovat i o pacienty, kteří podstupují pouze zákroky hrazené pojišťovnou a nechtějí nic doplácet. Cílená podpora by časem mohla pomoct i v místech, kde je stále o zubaře nouze.
8. 12. 2019|

Zámek v Horním Maršově zřejmě zapálila skupina žhářů, potvrdila policie

Požár památkově chráněného zámku v Horním Maršově na Trutnovsku byl založen úmyslně, pojistný podvod policie vyloučila. Kriminalisté jsou na stopě pravděpodobných žhářů. Policie srpnový požár vyšetřuje pro podezření z trestného činu poškození cizí věci, ale nevylučuje změnu právní kvalifikace. Nikoho zatím nezadržela ani neobvinila.
16. 11. 2018|