TÉMA

Jude Law

Karlovarský festival odhalil program listopadového speciálu. Promítne i oceňovanou Zemi nomádů

Organizátoři Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech představili 24 filmů, které chtějí promítnout během čtyřdenní akce nazvané 54½ MFF Karlovy Vary. Ta by se měla konat od 18. do 21. listopadu, festival ale zatím kvůli opatřením pozastavuje předprodej vstupenek.
19. 10. 2020|

Tip z iVysílání: Trochu boží, trochu peklo. Mladý papež se vrací na ČT

První americký papež pije kolu a klidně si zapálí, jinak je ale naprosto konzervativní. Že by se ale církev pod jeho vedením nechala nakazit moderní dobou, to jeho ovečky čekat nemůžou. Do zákulisních her fiktivního Vatikánu, kde úřaduje nevyzpytatelný Jude Law, zavedl režisér a scenárista Paolo Sorrentino diváky už před pár lety. Na počátku prázdnin se jeho Mladý papež vrátil na obrazovky České televize, po omezenou dobu je možné odvysílané díly tohoto seriálu přehrát i v iVysílání.
7. 7. 2020|

Recenze: Grindelwaldovy zločiny ohrožují mudly a kouzelníky i sérii Fantastická zvířata

Fantastická zvířata otevírají druhou kapitolu vyprávění o kouzelnickém světě Harryho Pottera v éře, kdy byl nejobávanějším černokněžníkem Gellert Grindelwald. Lehčí nota, se kterou si pohrával první díl, stejně jako budování nového hrdiny v podobě Mloka Scamandera ustupuje v druhém filmu stranou většímu plánu, v němž hraje prim temnota, prohřešky minulosti a vyhlídky na horší časy.
15. 11. 2018|