TÉMA

Andrea Pfeffer Ferklová

Měl financovat ruskou válku, teď chce stavět byty v Karlových Varech. Město prý vlastníka firmy nezkoumalo

Vedení Karlových Varů hodlá i nadále podporovat developerský projekt, který v lázeňském městě plánuje kontroverzní ruský podnikatel Felix Ikonnikov. Ten podle zjištění Reportérů ČT financoval proruské separatisty na východě Ukrajiny z peněz vydělaných v takzvané pyramidové hře. Na západě Čech chce postavit 250 bytů.
3. 3. 2024|

České úřady prověřují majetek Felixe Ikonnikova. Z pyramidové hry měl financovat Ruskem koordinované síly na východě Ukrajiny

České úřady prověřují majetek ruského podnikatele Felixe Ikonnikova. Podle zjištění Reportérů ČT patřil k účastníkům pyramidové hry, která připravila lidi o stovky milionů korun a z výtěžku financovala Ruskem koordinované síly na východě Ukrajiny. V Česku Ikonnikov vlastní nemovitosti.
4. 2. 2024Aktualizováno5. 2. 2024, 22:39|

Hilton má zájem o Alžbětiny lázně v Karlových Varech, začne jednání o podmínkách

Zástupci hotelového řetězce Hilton na středečním zastupitelstvu Karlových Varů potvrdili svůj zájem provozovat Alžbětiny lázně. Poslední městské lázeňské zařízení v krajském městě je dlouhodobě ve ztrátě a potřebuje výrazné investice. Hilton by chtěl v Alžbětiných lázních dobudovat ubytovací zařízení, aby mohly sloužit jako plnohodnotný lázeňský hotel. Zastupitelstvo uložilo vedení města jednat o dalším využití těchto lázní.
8. 11. 2023Aktualizováno8. 11. 2023, 13:55|

Lázeňské pobyty jako odměna za prevenci. Ministr Válek plánuje zavést příspěvky

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) chce, aby lidé, kteří se starají o své zdraví, měli nárok na příspěvky na lázeňské pobyty. Týkat by se to mělo těch, kteří pravidelně chodí na preventivní prohlídky, vyšetření mamografem a další screeningové testy.
13. 6. 2023|

Replika kolonády nebo stopka větrníkům. Souběžně s prezidentskými volbami proběhnou i místní referenda

Obnova kolonády, zastavení výstavby větrných elektráren nebo zabránění provozu hazardních her – o tom budou lidé rozhodovat v době prvního kola prezidentských voleb ve vybraných obcích. Hlasování je naplánované na 13. a 14. ledna, místních referend zatím ministerstvo vnitra eviduje osm. Proběhnou mimo jiné v Kladně nebo Karlových Varech.
9. 1. 2023|

Referendum o návratu Vřídelní kolonády do historické podoby prošlo radou, mohlo by být v lednu

O stavbě repliky dřívější litinové konstrukce na místě nynější Vřídelní kolonády budou zřejmě hlasovat obyvatelé Karlových Varů. Již druhé referendum na toto téma, pro které sehnali iniciátoři dostatek podpisů, prošlo městskou radou, oficiálně by ho mělo vyhlásit zastupitelstvo v úterý. Uskutečnit by se mohlo souběžně s prezidentskými volbami v lednu. Podle primátorky Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) ale ani případný souhlas voličů nepovede k bezprostřední proměně jednoho z nejznámějších míst ve městě, radnice nemá na novou kolonádu peníze.
14. 12. 2022|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|

V Karlových Varech vznikne koalice ANO, Karlovaráků a SPOLU. Strany podepsaly memorandum

V Karlových Varech vznikne koalice vítězného ANO, Karlovaráků a SPOLU. Strany už podepsaly memorandum o spolupráci. Nyní budou připravovat koaliční smlouvu a program na následujících čtyři roky. Strany budou mít v zastupitelstvu 23 z 35 členů. Koalice v čele města se proti předchozím rokům téměř nezměnila, znovu ji tvoří stejné strany, jen složení rady bude mírně odlišné v důsledku posílení ANO.
27. 9. 2022|

Vítězové v krajských městech vyjednávají o koalicích. Ve Zlíně je dohoda ANO, ODS, lidovců a Pirátů

V krajských městech v Česku se po komunálních volbách rozjela vyjednávání o nových podobách koalic. Nejrychleji se domluvily strany v Plzni, kde by mělo vládnout ANO spolu s Piráty a STAN s podporou dvou zastupitelů za SPD. To ovšem kritizuje předseda Pirátů Ivan Bartoš i šéf STAN Vít Rakušan. Jasná je i dohoda ve Zlíně, kde bude ANO spolupracovat s ODS, KDU-ČSL a Piráty, společně budou vyjednávat s případnými dalšími partnery. V Brně, kde zvítězila kandidátka ODS a TOP 09 chce její lídryně Markéta Vaňková zahájit vyjednávání o možné koalici v pondělí.
25. 9. 2022Aktualizováno25. 9. 2022, 21:51|

Karlovy Vary od září zvýší poplatek za pobyt na maximálních 50 korun

Karlovy Vary od září zvýší poplatek za pobyt ze současných 35 korun za osobu a noc na 50 korun. Na postupném navyšování poplatku se dohodlo vedení města s provozovateli hotelů už v loňském roce. Poplatek bude stejný u krátkodobých i delších lázeňských pobytů. Původně město zamýšlelo dlouhodobé pobyty zvýhodnit.
14. 4. 2022|

Karlovy Vary propojuje nový Dvorský most. Původní byl v havarijním stavu

Dvorský most v Karlových Varech slouží od pondělí opět dopravě. Spojení mezi dvěma břehy Ohře bylo přerušené devět měsíců. Za tu dobu byl stržen starý, už nevyhovující most a na jeho místě je nyní zcela nový. Město za stavbu, která se prováděla metodou takzvaného žlutého FIDIC, kdy zhotovitel dodá vše, od projektu až po stavbu, zaplatilo zhruba 150 milionů korun.
22. 11. 2021|

Problematickou ubytovnu v Karlových Varech majitel městu neprodá, objekt čeká rekonstrukce

Majitelé problémové ubytovny v Charkovské ulici v Karlových Varech odstoupili od záměru prodat ji městu. Místo toho budovu opraví a rozprodají po jednotlivých bytech. Podle jednoho z vlastníků objektu Jiřího Kalouse to bude ekonomicky výhodnější. Majitelé už z ubytovny vystěhovali všechny nájemníky. Tím by se měla vyřešit i situace s problémovým chováním jejích obyvatel a nepořádkem v okolí, řekla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).
14. 10. 2021|

Západočeský lázeňský trojúhelník se dostal na seznam UNESCO

Mariánské Lázně, Františkovy Lázně a Karlovy Vary rozšíří seznam tuzemských památek zapsaných na prestižním listu UNESCO. Výbor světového dědictví Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu, který zasedá v čínském Fu-čou, jim připsal exkluzivní ochranu spolu s dalšími osmi lázeňskými městy Evropy.
24. 7. 2021Aktualizováno24. 7. 2021, 22:54|

Karlovy Vary koupí ubytovnu v Charkovské ulici, žádali o to i okolní nájemníci

Karlovarské zastupitelstvo schválilo nákup ubytovny v Charkovské ulici. Chce tím řešit dlouhodobou situaci, kdy lidé z ubytovny narušovali pořádek v okolí a opakovaně si na ně stěžovali nájemníci z okolních domů. Celkem 73 bytových jednotek a šest nebytových prostor by město mělo koupit za 74,67 milionu korun.
22. 6. 2021|

V Karlových Varech začala roky plánovaná rekonstrukce Císařských lázní

V Karlových Varech začala rekonstrukce Císařských lázní. Oprava národní kulturní památky bude stát 828,8 milionu korun a bude trvat 3 a půl roku. Léta chátrající objekt nabídne po opravě multifunkční sál, několik muzejních expozic, kavárnu, čítárnu i badatelnu.
14. 12. 2019|

Primátorkou Karlových Varů je Andrea Pfeffer Ferklová z ANO. Hned pozastavila dvacítku rozhodnutí

Primátorkou Karlových Varů byla zvolena třiačtyřicetiletá Andrea Pfeffer Ferklová (za ANO). Povede koalici ANO, Karlovaráků a ODS. V zastupitelstvu padesátitisícového lázeňského města má koalice 23 z 35 hlasů. Ferklová poté pozastavila dvacítku usnesení bývalé rady, která je přijala v době od posledního, zářijového zasedání zastupitelstva města.
13. 11. 2018Aktualizováno13. 11. 2018, 15:47|