TÉMA

Sergej Lukjaněnko

Ruský moderátor vyzýval k utopení či upálení ukrajinských dětí. „Nechal jsem se unést,“ kaje se

Moderátor ruské televize RT Anton Krasovskij, který z obrazovky vyzýval k utopení či upálení ukrajinských dětí, se v pondělí omluvil a požádal o odpuštění za svá slova. Stalo se tak poté, co s ním televize pozastavila spolupráci a šéf ruské kriminální ústředny na podnět jednoho z uživatelů sociálních sítí nařídil prověřit situaci po výrocích Krasovského. Oznámila to ruská média.
24. 10. 2022|

Nechceme finančně podporovat Lukjaněnka, říká editor Arga. Příjmy z jeho již vydaných knih pošle Post Bellu

Nakladatelství Argo oznámilo, že přestává vydávat knihy Sergeje Lukjaněnka kvůli jeho podpoře invaze Ruska na Ukrajinu. Příjmy z těch, které už jsou v nabídce, chce posílat organizaci Post Bellum. Ruský autor fantasy, například úspěšné série Hlídka, v reakci označil Čechy za národ se sklony k nacismu. Na jeho slova otevřeným dopisem odpověděl nejprodávanější český autor fantasy František Kotleta. V Událostech, komentářích se k tématu vyjádřil editor nakladatelství Argo a publicista Martin Šust.
25. 3. 2022|

Autor Noční hlídky Lukjaněnko podpořil invazi. České nakladatelství už jeho knihy nevydá

Argo přestává s okamžitou platností spoluvydávat knihy ruského autora fantastických románů Sergeje Lukjaněnka, který patřil mezi kmenové autory nakladatelství. Od autora mimo jiné předlohy k filmu Noční hlídka se Argo distancovalo kvůli jeho podpoře politických postojů Kremlu vůči Ukrajině a západním demokraciím.
11. 3. 2022|

Schváleno Noční hlídkou. Autor ruského Matrixu Sergej Lukjaněnko navštívil Prahu

Prahu navštívil jeden z nejpopulárnějších autorů vědecko-fantastické literatury, ruský spisovatel Sergej Lukjaněnko. Na festivalu Nový ruský film uvedl snímek Nanečisto, který vznikl podle jeho knižní předlohy. Do metropole se vrátil po deseti letech a prošel si místa, ve kterých se odehrávají jeho proslulé příběhy.
8. 11. 2018|