TÉMA

Russell Crowe

Když mi lidi radí, co bych měl hrát, nezajímá mě to, říká Russell Crowe

S filmovým festivalem v Karlových Varech se loučí první z hvězdných hostů letošního ročníku. Russell Crowe se festivalovému publiku představil jako herec, byť ne ve své oscarové roli Gladiátora, a rovněž jako muzikant. Odjíždí s cenou za přínos světové kinematografii a ujištěním, že se chce hudbě nadále věnovat. Ať mu to lidi vymlouvají jakkoliv.
1. 7. 2023|

Začal festival ve Varech. Na úvod převzali ceny Russel Crowe a Alicia Vikanderová

V Karlových Varech začíná sedmapadesátý filmový festival. Připraven je na „baťůžkáře“ i filmové hvězdy. Na úvod dorazily dvě z hlavních tváří festivalu Russell Crowe a Alicia Vikanderová, kteří převzali během slavnostního zahájení čestná festivalová ocenění. Největší pozornost ale patří filmům, hlavní cenu – Křišťálový glóbus – můžou letos získat i dva zástupci české kinematografie. Vítězové budou známi v sobotu 8. července.
30. 6. 2023Aktualizováno30. 6. 2023, 19:10|

PŘEHLEDNĚ o MFF v Karlových Varech: doprava, ubytování, vstupenky a mimofilmová lákadla

V Karlových Varech startuje 57. ročník mezinárodního filmového festivalu. V 18:00 proběhne slavnostní zahájení ve velkém sále Hotelu Thermal, kde mimo jiné převezme oscarový herec Russell Crowe Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. I proto míří do lázeňského města nespočet návštěvníků, pro které je připraven bohatý program. Jak se v současnosti do Varů dopravit? Kde zaparkovat? Kde se ubytovat a co všechno je pro filmové nadšence připraveno?
30. 6. 2023|

Na závěr filmového festivalu ve Varech přijede Robin Wrightová

K držitelům čestných ocenění z letošního filmového festivalu v Karlových Varech přibylo jméno Robin Wrightové. Americká herečka a režisérka, známá mimo jiné ze seriálu Dům z karet, obdrží na závěr sedmapadesátého ročníku Cenu prezidenta festivalu. Už dříve Vary oznámily, že očekávají také příjezd Russella Crowea, Ewana McGregora či Alicie Vikanderové.
20. 6. 2023|

Festival ve Varech zahájí Russell Crowe, ve znělce si zahrál Johnny Depp

První velkou oznámenou hvězdou letošního filmového festivalu v Karlových Varech je Russell Crowe. Osarový Gladiátor převezme Křišťálový glóbus za přínos kinematografii a také na zahajovacím koncertě zahraje se svou kapelou Indoor Garden Party. Do Varů se rovněž nepřímo vrátí Johnny Depp – ve znělce, kterou natočil pro sedmapadesátý ročník.
5. 5. 2023Aktualizováno5. 5. 2023, 11:32|

Russell Crowe vymítá v kinech ďábla. Jeho roli inspiroval hlavní vatikánský exorcista

Russell Crowe se vrací do Říma, tentokrát ale ne jako gladiátor. Do své filmografie přidal žánr hororu. Snímek Papežův vymítač, v němž hraje hlavní roli, je inspirován zápisky římskokatolického kněze Gabriela Amortha. Ten působil přes tři desetiletí ve Vatikánu jako exorcista.
13. 4. 2023|

Scott natočí dalšího Gladiátora. Hlavní roli má mít Paul Mescal, symbol „nového mužství“

Pětaosmdesátiletý režisér Ridley Scott natočí pokračování svého filmu Gladiátor, hitu z roku 2000, jenž získal pět sošek Oscara. Hlavní roli získal šestadvacetiletý Paul Mescal, nejvíce známý ze seriálu Normální lidi. Scott ještě před začátkem natáčení dokončuje jiný historický snímek, Napoleon, kde si vojevůdce zahrál Joaquin Phoenix, představitel císaře Commoda právě z Gladiátora.
12. 1. 2023|

Filmová upoutávka týdne: Vyšinutý Russell Crowe vás naučí, jak vypadá opravdu špatný den

První filmovou novinkou, která v červenci otestuje návštěvnost amerických kin, má být nejnovější herecký počin Russella Crowea. V roli nebezpečného psychopata se rozhodne uštědřit několik krutých lekcí ženě, která mu v automobilové zácpě zkřížila cestu.
16. 5. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Russell Crowe je kazatel, který věří, že zbaví syna homosexuality

Herec Joel Edgerton se podruhé pustil do režie celovečerního filmu a vybral si příběh podle skutečné události; kazatel se v něm rozhodne řešit homosexualitu svého syna tím, že ho pošle na terapii, která ho má jiné orientace zbavit, což naráží na problém, že to nefunguje. Do hlavních rolí filmu Boy Erased získal Edgerton výrazné herecké kolegy – Russella Crowea a Nicole Kidmanovou.
3. 11. 2018|