TÉMA

Liberty House

Ostravská huť dosáhla loni čistého zisku 4,1 miliardy korun

Hutní podnik Liberty Ostrava dosáhl v roce 2018 ještě jako ArcelorMittal Ostrava čistého zisku 4,1 miliardy korun. Oproti předešlému roku je to nárůst o skoro 950 milionů. Hospodářský výsledek pozitivně ovlivnila zejména vyšší výroba i marže, uvedla mluvčí podniku Barbora Černá Dvořáková. Huť má nového majitele od letošního 1. července.
21. 8. 2019|

Ostravskou huť ArcelorMittal i jejího nového majitele si chce vláda pohlídat

Stát by mohl mít zástupce v dozorčí radě ostravské huti ArcelorMittal. Momentálně s potenciálním kupcem Liberty House vyjednává memorandum o spolupráci mezi státem, odbory a novým majitelem. Při čtvrtečních interpelacích to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Jednání se zástupci britské společnosti podle něj proběhlo minulý pátek.
6. 6. 2019|

Havlíček: Stát řeší změny ve vedení ArcelorMittal Ostrava, vytvoří i pracovní skupinu

Stát vytvoří pracovní skupinu pro ocelářství a bude se zabývat změnami ve vlastnictví ocelářské firmy ArcelorMittal Ostrava (AMO). Na svém Twitteru o tom po jednání s odboráři informoval ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Ostravský podnik chce koupit britská firma Liberty House, skupina ArcelorMittal ho musí prodat, aby mohla převzít ocelárny v Itálii. Odboráři ostravské hutě mají obavu, že podnik skončí.
22. 5. 2019|

Stát chce podle Babiše koupit ArcelorMittal za korunu. Analytici mluví o populismu

Stát chce koupit ostravský hutní podnik ArcelorMittal za korunu. Premiér Andrej Babiš (ANO) to uvedl v pondělním vydání Hospodářských novin (HN). Mimo jiné řekl, že se zástupci ArcelorMittalu o koupi jedná. Britská firma Liberty House, která plánuje hutě koupit, není podle premiéra transparentní. Podle analytiků se však jedná o populistický krok a tvrdí, že huť je dlouhodobě zisková.
20. 5. 2019Aktualizováno20. 5. 2019, 16:32|

Ostravskou huť ArcelorMittal zřejmě získá Liberty House. Evropská komise povolila převzetí

Britská společnost Liberty House je vhodný kupec několika hutí společnosti ArcelorMittal, rozhodla Evropská komise s tím, že její prověřování bylo rozsáhlé a důkladné a zohlednilo názory řady zainteresovaných stran. Komise proto povolila transakci, která se týká i oceláren v Ostravě.
17. 4. 2019Aktualizováno17. 4. 2019, 16:49|

Odboráři ArcelorMittalu se bojí o budoucnost podniku. Případný kupec slibuje miliardové investice

Odboráři ArcelorMittalu opět jednali s možným majitelem o budoucnosti ostravských hutí. Během setkání probírali investiční plány společnosti Liberty House, která podle odborářů může podnik zadlužit. Případný kupec se ale odbory snaží uklidnit investicemi za stovky milionů eur. Jednání budou pokračovat.
28. 3. 2019|

Prodej ostravských oceláren ArcelorMittal je zatím v nedohlednu. Čeká se na obě strany

Rozhodnutí Evropské komise (EK) týkající se prodeje hutního podniku ArcelorMittal Ostrava se zřejmě nedá čekat v brzké době. Komise má pochybnosti o dodržení stanovených podmínek. Po čtvrtečním jednání s odboráři ArcelorMittalu v Ostravě to řekli ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO) a moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO).
14. 2. 2019|

Babiš se bojí o ostravské hutě. Žádá Evropskou komisi, aby prověřila budoucího vlastníka

Premiér Andrej Babiš poslal komisařce pro hospodářskou soutěž v Evropské komisi Margrethe Vestagerové dopis, v němž na ni naléhá, aby se při schvalování kupce hutního podniku ArcelorMittal Ostrava (AMO) prozkoumala transakce s emisními povolenkami a investiční plán potenciálního kupce, britské firmy Liberty House. Text dopisu datovaného 26. října přetiskli odboráři ostravské firmy ve svém zpravodaji.
1. 11. 2018|