TÉMA

Kronospan

Jihlava zaplatí měření hluku u Kronospanu. O dodavateli služby rozhodnou místní

Jihlava nechá za sto padesát tisíc korun změřit hluk v okolí závodu velkého výrobce dřevotřískových desek Kronospan. O výběru firmy, která měření během letošního podzimu zajistí, rozhodnou místní obyvatelé, kteří si stěžují. Hluk v této lokalitě asi před měsícem měřila krajská hygienická stanice. Zapojením obyvatel do přípravy dalšího měření chce radnice dosáhnout toho, aby lidé výsledku uvěřili.
24. 9. 2021|

Drtičku v Jihlavě staví rakouská nábytkářská firma načerno. Ale v dobré víře, tvrdí

Rakouský nábytkářský gigant a dřevozpracující podnik Kronospan staví v Jihlavě načerno. Bez stavebního povolení začal v areálu společnosti budovat obří drtičku a recyklační linku. Stavební úřad po kontrole vyzval k okamžitému ukončení prací a zahájil se společností řízení o odstranění stavby.
6. 6. 2019|

Největším znečišťovatelem ovzduší je opět Spolana, následuje ji Kronospan

Spolana se už čtvrtým rokem drží na špici žebříčku největších znečišťovatelů životního prostředí, který sestavuje ekologická organizace Arnika. Neratovická chemička „vyhrála“ kvůli emisím rakovinotvorných a mutagenních látek. Data za loňský rok pocházejí z Integrovaného registru znečišťování (IRZ). Arnika hodnotí množství vypouštěných látek podle vlivů na lidské zdraví nebo životní prostředí.
30. 10. 2018Aktualizováno30. 10. 2018, 15:35|