TÉMA

Rajnochovice

Ve dvou nových zastávkách staví vlaky na Brněnsku. Na Kroměřížsku změnila stanice po 130 letech název

Jednodušší cestování mají od neděle lidé z obcí západně od Brna. Můžou využít dvě nové zastávky – Brno-Starý Lískovec a Ostopovice. Na Kroměřížsku zase nese nové jméno zastávka Podhradní Lhota, kterou přitom jízdní řády dříve uváděly jako Rajnochovice.
13. 12. 2021|

Titul Zlatý Ámos získal Tomáš Míka z gymnázia v Táboře. Největší sympaťák je z Rajnochovic

Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele v Česku získal Tomáš Míka z Gymnázia Pierra de Coubertina v Táboře. Na trůnu vystřídal Pavlínu Kopáčikovou ze Základní školy Vacov na Prachaticku. Míka je šestnáctým mužem, který za posledních 27 let anketu vyhrál. V internetovém hlasování zvítězil Vladimír Švarc ze základní školy v Rajnochovicích na Kroměřížsku, stal se tak Ámosem sympaťákem.
27. 3. 2020|

Krize na trhu s tříděným papírem. Čína jej neodebírá, Evropě chybí recyklační linky

Ministerstvo životního prostředí se zabývá krizí na trhu s tříděným papírem. Společnost EKO-KOM, která organizuje sběr, proto připlatí odpadovým firmám, aby materiál z obcí svážely. Jeho ceny totiž spadly na minimum. Stalo se tak proto, že jej přestala odebírat Čína a odpad se počátkem roku nahromadil v Evropě. Ta ale nemá dost recyklačních linek a neumí tak velké množství zpracovat.
7. 2. 2020|

S noroviry mohly děti na tábor do Rajnochovic už přijet, strava ani voda za nákazou nestály

Epidemii v letním táboře v Rajnochovicích na Kroměřížsku zavinily noroviry, strava ani voda podle hygieniků za šířením nákazy nestály. Výsledky testů odebraných vzorků potvrdila České televizi ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých Krajské hygienické stanice ve Zlíně Ivana Lukašíková. Ze čtvrtka na pátek 5. července postihly děti i dospělé průjmy a zvracení, onemocněla většina z třiapadesáti dětí a patnácti dospělých. Pořadatelé ještě v pátek tábor uzavřeli.
18. 7. 2019|

Střevní potíže na táboře v Žerotíně způsobily bakterie v knedlících, zjistili hygienici

Za zažívacími potížemi desítek dětí na letním táboře na Lounsku stály podle hygieniků dopředu uvařené knedlíky a také nedostatečné mytí rukou. Výsledky z laboratoří ukázaly na bakterii Bacillus cereus v knedlících a také na znečištění střevními bakteriemi. Lékaři museli ošetřit třicítku lidí, žerotínský tábor hygienici uzavřeli. Nejde přitom o jediný tábor, který řešil střevní potíže. V minulém týdnu zůstaly prázdné stany v Rajnochovicích ve Zlínském kraji.
10. 7. 2019|

Kvůli střevnímu onemocnění musel provozovatel zavřít dětský tábor v Rajnochovicích. Hygienici kontrolují další

Krajská hygienická stanice šetří příčinu epidemie střevního onemocnění na jednom z dětských táborů v Rajnochovicích na Kroměřížsku. Onemocněla víc než polovina dětí a tábor je od pátku uzavřený. Hygienici kontrolují namátkově i další tábory ve Zlínském kraji. Zatím provedli čtrnáct kontrol a zjistili pět pochybení.
9. 7. 2019|

U Rajnochovic hořel les. Zásah hasičům komplikoval vítr

Požár vytěženého lesa u Rajnochovic na Kroměřížsku, který způsobilo nedbalé pálení listí, od úterního dopoledne krotili hasiči. Oheň se jim podařilo uhasil až po pěti hodinách, práci komplikoval nepřístupný terén a prudký vítr. Před ním varovali i meteorologové, výstraha by měla končit v úterý v 21 hodin. Silný jihovýchodní až jižní vítr může v nárazech dosáhnout až 90 kilometrů v hodině.
30. 10. 2018Aktualizováno30. 10. 2018, 15:36|