TÉMA

Natalie Portmanová

Jak to bylo s atentátem na Kennedyho, ví díky filmu Costner, Magneto i Červený trpaslík

Před šedesáti lety, 22. listopadu 1963, byl zavražděn americký prezident John Fitzgerald Kennedy. Nejasné okolnosti atentátu se staly vděčným tématem nejen pro novináře a autory konspiračních teorií, ale dodnes probíraný okamžik amerických dějin rekonstruovali i domýšleli také filmaři.
23. 11. 2023|

Filmová upoutávka týdne: Vesmír dokáže pohltit. Zamotá hlavu i Portmanové jako astronautce

Na filmové přehlídce v Torontu uvedou řadu očekávaných novinek, vedle tvorby už renomovaných filmařů se s celovečerním debutem představí Noah Hawley, který se zatím proslavil v televizním prostředí se seriály Legion a Fargo. Do hlavní role jeho „nadpozemského“ filmu o astronautech Lucy in the Sky získal Natalii Portmanovou.
31. 8. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Když se bortí iluze v showbyznysu. Hvězda Hry o trůny si dopisuje s fanouškem

Kanadský filmař Xavier Dolan natočil svůj první anglicky mluvený film a shromáždil několik výrazných tváří – oscarové herečky Natalii Portmanovou a Susan Sarandonovou i hvězdu populárního fantasy seriálu Hra o trůny Kita Haringtona nebo teprve dvanáctiletého Jacoba Tremblaye. Ve filmu nazvaném The Death and Life of John F. Donovan (Smrt a život Johna F. Donovana) zkoumá Dolan výzvu být k sobě pravdivý ve světě showbyznysu, ve světě brodícím se v iluzi.
26. 1. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Černá labuť u mikrofonu. Portmanová se vtělila do role zpěvačky

Film Zrodila se hvězda dostává letos ve svém žánru konkurenci v podobě temnějšího pohledu na hudební branži. Drama Vox Lux je teprve druhým snímkem třicetiletého režiséra Bradyho Corbeta, ale po uvedení na festivalech v Benátkách a Torontu si Vox Lux vysloužilo pozitivní ohlasy. Film se výrazně opírá o výkon Natalie Portmanové.
27. 10. 2018|