TÉMA

Bílovec

Unijní soud podle iRozhlasu pozastavil žalobu Česka na Evropskou komisi kvůli dotaci Agrofertu

Unijní soud přerušil projednávání žaloby České republiky na Evropskou komisi podané kvůli zablokované dotaci pro společnost Agrofert. Chce počkat na konečné rozhodnutí Komise o dotaci. Uvedl to server iRozhlas.cz. Žaloba se týká částky 30 tisíc eur (přibližně 800 tisíc korun), které Brusel prozatím odmítl zaplatit kvůli možnému střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO).
17. 1. 2021|

Třetí polní nemocnice by mohla vyrůst na ostravském výstavišti. Personál pro ni ale zatím chybí

Moravskoslezský kraj má vytipované místo pro případnou polní nemocnici, stát by mohla na ostravském výstavišti. Problém je ale nedostatek personálu. Fakultní nemocnice Brno chce pro polní nemocnici, která vzniká pro pacienty s covidem-19 na brněnském výstavišti, získat speciální zdravotnické týmy od členských států Evropské unie.
27. 10. 2020Aktualizováno27. 10. 2020, 16:43|

V části Moravskoslezského kraje se mění jízdní řády autobusů, na Opavsku může nastat chaos

V části Moravskoslezského kraje se od 9. června změní jízdní řády autobusů. Největší změny nastanou na Opavsku a v oblasti Vítkova, kde bude autobusovou dopravu nově provozovat společnost ČSAD Vsetín. Nahradí nynějšího dopravce TQM holding. Kraj připouští, že první týden může být situace chaotická.
3. 6. 2019|

V Bílovci skončila rekonstrukce nádraží. Lidé si na nástupišti dobijí jak mobily, tak elektroauta

V Bílovci na Novojičínsku skončila rekonstrukce autobusového nádraží za více než 43 milionů korun. Podle bílovecké místostarostky Sylvy Kováčikové (SNK ED) nyní nádraží čeká na kolaudaci. Zatím tam jen parkují autobusy. Jeho běžný provoz by měl začít v listopadu.
26. 10. 2018|