TÉMA

Evžen Boček

Vejdělek natáčí Aristokratku ve varu. Slibuje legraci a milostné eskapády

Filmová rodina Kostkových se vrátila na své chátrající rodové sídlo Kostka, ve skutečnosti zámek v Miloticích na Hodonínsku. Režisér Jiří Vejdělek tu totiž natáčí pokračování příběhu „poslední aristokratky“, Aristokratka ve varu vzniká opět podle bestselleru milotického kastelána Evžena Bočka. První snímek před čtyřmi lety vidělo podle tvůrců více než půl milionu diváků.
21. 4. 2023|

Novák, Rooneyová, Kosatík či Němec. Na Velký knižní čtvrtek vyšlo patnáct novinek

Na pultech knihkupectví se objevily nové knihy Jana Nováka, Pavla Kosatíka, Jana Němce nebo Sally Rooneyové. V rámci tradiční propagační akce Velký knižní čtvrtek vyšlo patnáct novinek českých i zahraničních autorů. Natáčel s nimi Tadeáš Hlavinka.
14. 10. 2022|

Sakra, koho napadlo zrušit nevolnictví. Poslední aristokratka odhalila trailer

Jako čistou komedii popisuje režisér Jiří Vejdělek svou adaptaci stejnojmenného humoristického románu Evžena Bočka. Příběh českých emigrantů, kteří se vrátí do vlasti předků, se natáčel na pěti českých zámcích. V hlavních rolích se představí Hynek Čermák, Yvona Stolařová a Tatiana Dyková. Snímek v koprodukci České televize zamíří do kin 24. října letošního roku.
8. 8. 2019|

Zrestituovat zámek nemusí být žádný vejdělek, poznává Poslední aristokratka i ve filmu

Režisér Jiří Vejdělek začal podle svého scénáře natáčet Poslední aristokratku. Zimní komedie, na níž se podílí Česká televize, vzniká na motivy knižních bestsellerů Evžena Bočka. První scény se točily o víkendu na zámku Lemberk alias filmovém zámku Kostka, na nějž se pln očekávání vrací restituent hrabě Kostka v podání Hynka Čermáka.
5. 2. 2019|

Být šlechtic v Česku je zábava. Režisér Vejdělek natočí Poslední aristokratku

Potomek českého šlechtického rodu Franka Kostky se se svou americkou ženou a dcerou Marií vrací z New Yorku do Čech převzít rodové sídlo. Jak se vyrovnávají s nástrahami, které na ně na zámku Kostka i při setkání s českými „domorodci“ čekají, vyprávěl už ve čtyřech knihách Evžen Boček. Podle dvou z nich chystá režisér Jiří Vejdělek celovečerní film. Jmenovat se bude stejně jako úvodní knižní bestseller, tedy Poslední aristokratka, a do kin vstoupí za rok. Filmové zámecké obyvatele našel Vejdělek v Hynku Čermákovi nebo Tatianě Vilhelmové.
23. 10. 2018|